Hiçbir yerde görmediniz… Bu basit yöntemlerle binlerce liranız cebinizde kalacak! Hiç kimse bu sırrı açıklamıyor çünkü...

Hiçbir yerde görmediniz… Bu basit yöntemlerle binlerce liranız cebinizde kalacak! Hiç kimse bu sırrı açıklamıyor çünkü...

Salgınla beraber daha önce görülmemiş krizlere giren dünya ekonomisi, Rusya’nın Ukrayna işgali ve ardından gelişen yaptırımlarla beraber, diğer tüm etkilerinin yanında, ceplerimizi yaktı.

Covid-19 nedeniyle uygulanan kısıtlamaların fabrikaları kapatması, dünya genelinde ve Türkiye’de tedarik zincirini sekteye uğratmasının yanı sıra, Ukrayna’nın işgali, enerji maliyetlerini inanılmaz derecede arttırdı.

2020/10/31/dunya-tasarruf-gunu-nedir.jpg

Hemen her sektörde enerji ihtiyacı olması sebebiyle, yükselen enerji maliyetleri tüm dünyada, ancak özellikle Türkiye’de çok ciddi bir şekilde hissedilerek aşırı enflasyon doğurdu. TÜİK’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı rakama göre, Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde 84. Dünya genelinde ise yıllık enflasyon ortalaması yüzde 8.8 olarak kayıtlara geçti.

Bu kriz döneminde, birikim yapmak bir yana, günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan insanlar ne yapacağını şaşırdı. Ancak kimsenin açıklamadığı pazarlık yöntemlerle ilgili bu haberimiz size yardımcı olabilir.

2021/07/03/enerji-piyasalari-isletmesi.jpg

SEKİZ KOLAY ADIMDA NASIL PAZARLIK YAPILIR

1. Daima doğruyu söyleyin. Fazladan yüzde 10 indirim uğruna dürüstlüğünüzden taviz vermeyin. Karakteriniz ve dürüstlüğünüz bundan çok daha değerli.

2. Zamanlamanızı iyi yapın. Günün sonu, pazarlık yapmak için harika bir zamandır. İşletme, o gün için dükkanı kapatmaya hazırlanıyor, orada daha az müşteri var ve satıcı, indirimli bir fiyattan olsa bile satış yapmayı çok isteyebilir. Ayın sonuna mümkün olduğunca yaklaşmaya çalışın. Bu, birçok araba galerisi, mobilya mağazası ve komisyonla çalışan herkesin kotasını doldurmaya çalıştığı zamandır.

3. İndirim isteyin. Bir indirim istemezseniz, size indirim teklif edip etmeyeceklerini asla bilemezsiniz.

4. Nakdin gücünü kullanın. Bir profesyonel gibi pazarlık yapmayı öğrenmek istiyorsanız, her zaman nakit kullanın.

5. Gerekirse çekip gitmeye hazır olun. Satıcının ürününe kesinlikle aşık olduğunuzu ve onsuz yaşayamayacağınızı düşünmesine izin vermeyin.

6. Ne zaman sessiz kalmanız gerektiğini bilin.

7. "Bu yeterince iyi değil" deyin.

8. Bütçenizi bilmelerini sağlayın. Bütçenizin kısıtlı olduğunu bildiklerinde insanların pazarlık etmeye ne kadar istekli olduklarına şaşıracaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN