Hidrojen devrimi başlıyor: Bu ticariler sudan ucuza yüzlerce kilometre gidiyor

Hidrojen devrimi başlıyor: Bu ticariler sudan ucuza yüzlerce kilometre gidiyor

Elektrikli otomobillerin ardından "Hidrojen" devrimi başladı. Hidrojen yakıt hücreli hafif ticari araçlar sudan ucuza yüzlerce kilometre menzile ulaşıyor. Hidrojen devriminde 8 otomobil modeli piyasada yerini aldı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Dünyanın önde gelen otomobil üreticileri bu devrime ortak oldu. Stellantis tarafından geliştirilen hidrojen tankı hafif ticari araçlarda kullanıma başlıyor. Etkileyici performansıyla hidrojen teknolojisinin potansiyeli dünyanın dikkatini çekti.

Otomotiv dünyası, Stellantis'in hidrojen yakıt hücreli hafif ticari araçlarıyla yeni bir döneme adım atıyor. Tek depoyla 500 kilometre menzil sunan bu yenilikçi araçlar, sürdürülebilir ulaşımın geleceğini şekillendiriyor. Stellantis, bu devrimde liderliği ele almak üzere, Peugeot, Fiat, Citroen ve Opel markaları altında 8 modelle pazarda yerini alıyor.

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ, ÜSTÜN PERFORMANS

Peugeot E-Expert ve Fiat E-Scudo gibi orta büyüklükteki modeller, sadece 4 dakikada 400 kilometre menzil sunarken, Citroen e-Jumper, Opel Movano, Fiat E-Ducato ve Peugeot E-Boxer gibi büyük vanlar ise 5 dakikada 500 kilometrelik bir menzile ulaşıyor. Bu etkileyici performans, hidrojen teknolojisinin potansiyelini gözler önüne seriyor.

3b7e5603b71833eae75daa265b1ced24-1.jpg

AVRUPA'DA ÜRETİM, KÜRESEL PAZARDA LİDERLİK

Bu büyük vanlar, Stellantis'in Polonya'daki fabrikasında, orta büyüklükteki modeller ise Fransa'da üretiliyor. 2025 yılına kadar yıllık 10.000 araç satışı hedefleniyor. Bu hamle, Stellantis'i hidrojen yakıt hücreli hafif ticari araç pazarında bir lider konumuna taşıyacak gibi görünüyor.

green-h2-1170x754-002.jpg

SYMBİO İLE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ

Stellantis'in bu hidrojenli ticari araçlarına, %33 ortağı olduğu Symbio tarafından yakıt hücresi tedarik ediliyor. Aralık 2023'te Fransa'da 16 bin hücre üretim kapasitesine sahip bir fabrika kuran Symbio, 2026'ya kadar bu kapasiteyi 50.000'e çıkarmayı planlıyor. Stellantis ile Symbio arasındaki bu stratejik iş birliği, sektördeki yenilikçi hareketleri hızlandırıyor.

OTOMOTİV DEVLERİ İŞ BİRLİĞİNDE

Stellantis'in diğer ortakları arasında, dünya devleri Forvia ve Michelin bulunuyor. Bu güçlü iş birliği, hidrojen teknolojisinin gelişiminde kritik bir rol oynuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN