Hükümet düğmeye bastı dev ödenek açıldı! O tarihe kadar başvuranlara karşılıksız 180 bin TL ödenecek

Hükümet düğmeye bastı dev ödenek açıldı! O tarihe kadar başvuranlara karşılıksız 180 bin TL ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi sonrasında, yeni bir faizsiz ve geri ödemesiz kredi destek paketi duyuruldu. Başvuru yapacak olanlara, Halkbank hesaplarına 10 Haziran tarihine kadar geri ödemesiz 180 bin TL yatırılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Dünya liderleri arasında özellikle Rusya ve Çin'in başını çektiği birçok lider, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni zaferini kutlarken, Türkiye vatandaşları ise seçim öncesi verilen vaatlerle umutlanmış durumda. Çünkü Erdoğan, seçim sonrasında faizsiz ve geri ödemesiz destek kredisi verileceğini duyurmuştu. Bugün son dakika olarak duyurulan haber ise bu vaadin hayata geçirildiğini ve başvuruların başladığını açıkladı.

Yeni başlatılan geri ödemesiz destek kredisi sayesinde vatandaşlar, 180 bin TL'ye kadar nakit paraya erişebilecekler. Başvurusu kabul edilen kişilere bu miktar, Halkbank hesaplarına 10 Haziran 2023 tarihine kadar yatırılacak.

Bu destek kredisinin en önemli özelliği ise geri ödemesinin olmamasıdır. Kredi kullanımına hak kazanan kişiler, aldıkları parayı yeni bir iş kurma, işlerini büyütme, teçhizat alımı veya iş yeri onarımları gibi amaçlar için harcayabilecekler. Ayrıca, devlet yeni iş yeri kurmak isteyenlere iş yeri açma giderleri olarak 20 bin TL nakdi yardım sağlayacak ve personellerine her bir sertifika belgesi için de 10 bin TL nakdi yardım yapacaktır.

Bu kredi desteği, vatandaşlara büyük bir fırsat sunarken aynı zamanda ekonomik büyümeyi ve istihdamı desteklemeyi hedeflemektedir. Bu adım, girişimcilerin ve işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırarak ekonomik canlanmayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

şartlar

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN