İkinci el araç almak isteyenler... Fiyatlar günden güne düşüyor! O araçta fiyatlar dibi gördü

İkinci el araç almak isteyenler... Fiyatlar günden güne düşüyor! O araçta fiyatlar dibi gördü

İkinci el araç almak isteyenler! Fiyatlar her geçen gün daha da düşüyor! O araçta fiyatlar neredeyse dibi gördü! Otomobil piyasasındaki durgunluk hala sürüyor. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı fiyat önlemleri, sıfır araç talebinin neredeyse durmasına neden olurken, galerilerde sıfır araç stokları artış gösterdi. Bayiler, ellerindeki stokları eritmek ve kısa sürede teslimat yapmak için kampanyalar başlattılar. Ancak, bu gelişmeler ikinci el araç piyasasını olumsuz etkiledi.

TEMMUZ AYINDA 400 BİN, EKİM AYINDA 1 MİLYONU AŞTI

16714268-1200x675.webp

Türkiye'nin en büyük iki ilan sitesinde temmuz ayında yaklaşık 400 bin adet ikinci el araç ilanı bulunurken, ekim sonunda bu sayı 1 milyonu aştı. Bu artış, ikinci el araç piyasasında büyük bir hareketsizliği işaret ediyor.

EN ÇOK SATAN ARAÇTA BÜYÜK DÜŞÜŞ

578b92dd67b0a918e4886184.webp

Hürriyet gazetesinden Taylan Özgür Dil'in aktardığı habere göre, Renault Megane Sedan gibi popüler ikinci el araçların fiyatları da geriledi. Örneğin, temmuz ayında 870 bin TL olan bir Renault Megane Sedan'ın fiyatı, ekim sonunda %6.3 oranında bir düşüşle 815 bin TL'ye geriledi.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ PİYASADAKİ DURUMU AKTARDI

62fcdbfbe4bfdd27048de11f.webp​​​​​​​

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, sıfır araçlarda fiyatların artmadığını, hatta son bir ayda %0.19'luk bir düşüş yaşandığını belirtiyor. İkinci el araçlarda ise 1-20 Ekim tarihleri arasında %9'luk bir düşüş görüldü. Bu durum, insanların alternatif yatırım enstrümanlarına yönelmeye başladığını gösteriyor.

VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, ikinci el araç fiyatlarının ekim ayında düşüş hızının biraz yavaşladığını belirtti. Artık çok dramatik fiyat düşüşleri yaşanmayabileceğine dikkat çekti.

İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Naim Çetintürk ise temmuz ayından bu yana ikinci el araç fiyatlarının %10-15 arasında düştüğünü söyledi. Online ilan sayısındaki artışın, bu düşüşün nedenlerinden biri olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN