İkinci el araçlarda beklenen oldu! Uzman isim tarihi verdi, fiyatlar hiç olmadığı kadar düşecek

İkinci el araçlarda beklenen oldu! Uzman isim tarihi verdi, fiyatlar hiç olmadığı kadar düşecek

Otomobil piyasasında hızlı artışın sonucunda yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Sıfır otomobil fiyatlarıyla hemen hemen başa baş giden ikinci el otomobil piyasası günlük olarak yükselmeye devam ediyor. Yüksek fiyattan satılan ikinci el otomobiller geçtiğimiz günlerde son zamanların en büyük düşüşünü yaşadı. Araba almak isteyenler için tam zamanı. İşte tüm detaylar...

Otomobil piyasasında yaşanan hareketlilik devam ediyor. Yüksek fiyattan satılan ikinci el otomobillerde dalgalanmalar sürüyor. Sıfır otomobil fiyatlarıyla kafa kafaya giden ikinci el otomobillerde bir son durum yaşandı.

OTOMOBİL PİYASASINDA YENİLİK

İkinci el piyasasında sektör dışı satımlar üzerine piyasada yükselen fiyatlar alınan tedbirlerin sonucunda düşüş gösterdi. Alınan kararların ardından fiyatlar yüzde 10 seviyesinde gerileme kaydetti. Son yıllarda hızla artan otomobiller yatırım aracı olarak görülürken, alınan karar ile piyasalara denge getirildi.

Artık yatırım aracı olarak görülmeyen ikinci el ve sıfır otomobiller tüketicilerin gündemine oturdu. Günümüzde durgunlaşan otomobil ticareti ilerleyen dönemlerde yeniden hızlanması bekleniyor. Sektör dışı al sat durumunda yavaşlamaların olduğunu belirten galerici Yusuf Çiftçi, fiyatlarda düşüş olduğunu duyurdu.

ikinci-el-arac-alacaklar-dikkat-fiyatlar-56d4b52d.jpg

MÜŞTEİRLER SIFIR VE İKİNCİ EL ARAÇ BULABİLECEK

İkinci el piyasasında düşüşlere dikkat çeken Çiftçi, tedbirlerin ikinci ve sıfır araçları etkileyerek artık yatırım aracı olarak görülmediğini belirtti. Sektör dışında yoğun bir talebin olmasıyla araçlarını yüksek fiyata satmayı bekleyen vatandaşlar alınan tedbirler ile şok yaşadı.

Çiftçi'nin açıklamalarına göre, "İnsanlar araba alıp daha yükseğe satmak için bekliyordu. Bu nedenle sektör dışında alım satım çok fazlaydı bu da fiyatları etkiliyordu. Önleyici tedbirler ile beraber bu talep düştü. Artık müşteriler ikinci el veya sıfır olan istediği bir aracı bulabilecek. Sektörümüzde genelde bu aylarda bir durgunluk zaten oluyordu. Şu anda da bu durgunluğu yaşıyoruz." ifadeleri yer aldı.

re371k-x.jpg

İKİNCİ EL YÜZDE 10 DÜŞTÜ

Otomobil piyasasının bazı dönemlerde durgun bazı dönemlerde de hareketli olduğunu vurgulayan Çiftçi, ikinci el otomobillerin yüzde 10 gerilediğini duyurdu. Artık yatırım aracı olarak görülmeyen araçlar piyasayı hareketlendirdi. İkinci el piyasasında merak edilen bir diğer nokta ise elektrikli otomobiller oldu.

Araçların yeni olmasından dolayı ikinci el piyasasında olmadığı belirtiliyor. İlerleyen dönemlerde elektrikli araçlarda ikinci el piyasasına düşeceği söylenirken, 2025 yılında içten yanmalı araçlar yerine elektrikli araç üretimlerinin başlayacağını öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN