İkramiye bekleyen emeklinin yüzünü düşürecek haber! Sadece o kişiler alabilecek: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

İkramiye bekleyen emeklinin yüzünü düşürecek haber! Sadece o kişiler alabilecek: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Emeklilerin merakla beklediği ikramiye müjdesi paylaşıldı. Cumhuriyetin 100. yılına özel emekli ikramiyelerinin detayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşıldı. Emekli vatandaşlara bir kereliğine verilecek olan, ikramiye ödemelerini o kişiler alamayacak. İşte tüm detaylar...

Milyonlarca emeklinin beklediği müjde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak emekli vatandaşlara ikramiye verilecek. Fakat, ikramiyeler o kişilerin hesabına yatırılmayacak. İşte tüm detaylar...

EMEKLİLERİ HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhuriyetin 100. yılında emekliler için yeni gelişmeler yaşanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından, yeni yeni kararlar açıklanıyor. Türkiye'de emekli sayısı 16 milyonla yaklaşırken, bütçeden ayrılan payın düşüşte olduğu işaret ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda asgari ücretten yüksek olan emekli maaşları, günümüzde asgari ücretin altında yer alıyor.

Son 2 yıldır etkili olan enflasyon karşısında geçim sıkıntısı çeken emekli vatandaşlara müjdeli haber geldi. Temmuz ayı sonrasında ara zam yapılan emekli zamları memnun etmemişti. Yüzde 25 oranında zammın ardından emekli taban ücretlerine yansıtılan zam ile bazı emeklilerin maaşında zam etkisi yaşanmadı.

1476655.webp

EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca taban maaş alan emeklilerin zamdan faydalanmamasıyla birlikte, ara zam memnun etmedi. Zam konusunda tepki gösteren emekliler için, AKP hükümeti tarafından yeni çalışmalar başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın çalışmaları üzerinde 1 Ekim, Meclis'in açılacağı tarih işaret edilmişti. Emeklilerin taban maaşına yıl bitmeden zam beklentisi üzerine, Erdoğan "İnşallah" yanıtını vermişti. Geçtiğimiz gün bir araya gelen kabine sonrası 2024 Ocak ayı işaret edildi.

246446.jpg

EMEKLİLERE İKRAMİYE MÜJDESİ

Cumhuriyetin 100. yılına özel ikramiye beklentileri ise netleşti. Ekim ayı ile birlikte açılan Meclis sonrasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için, emekli ikramiye müjdesi verildi. Emekli vatandaşlara bir seferliğine 5 bin TL ikramiye dağıtılacağı duyuruldu.

BU KİŞİLER FAYDALANAMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeli haberi detaylarıyla paylaştı. Emekli ikramiyelerinden, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden kişilerin faydalanamayacağının altını çizdi. Bu karar üzerine milyonlarca emeklinin yüzü düştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN