İlk kez ev satın alacaklara sevindiren haber: O tarihte düşük faizli konut kredisi verilecek! Başvurular kamu bankalarına

İlk kez ev satın alacaklara sevindiren haber: O tarihte düşük faizli konut kredisi verilecek! Başvurular kamu bankalarına

Kamu bankaları, düşük faizli konut kredisi kampanyası hazırlıklarına başladı. Ev almak isteyenlere kamu bankaları düşük faizli kredi imkanı sunacak. Peki, 'düşük faizli kredi ne zaman başlayacak? Düşük faizli kredi başvuru şartları ne? İşte detaylar...

İlk evini alacak vatandaşlara kamu bankaları vasıtasıyla düşük faizli kredi verilecek. Düşük faizli kredi desteğinin 2023 Ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla birlikte hayata geçmesi bekleniyor.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, hedef kitlesi dar ve orta gelir grubu aileler olan yeni kredi kampanyasıyla kira öder gibi ev sahibi olmaları sağlanacak. Yeni sosyal konut projeleri geliştirilerek dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkanı arttırılacak.

DÜŞÜK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI NE KADAR?

Uzun vadeli (180 ay konuşuluyor) bir konut kredisi uygulanması, ilk kez konut alacak kişilere 1,20 seviyelerinde faiz, pek çok kampanyalar değerlendiriliyor. Vergi ve kredilerle devletin destekleyici rolü ön planda olacak.

Hükümetin Orta Vadeli Program'da (OVP) çizdiği yol haritasına göre, inşaat sektörü, afet etkilerinin azaltılması ve sosyal konut ihtiyacının karşılanmasını teminen ülke genelinde dar ve orta gelirlilere yönelik konut, işyeri ve arsa projelerini hayata geçirecek şekilde yönlendirilme yapılacak.

Fiyat istikrarı da gözetilerek sektörün büyümeye seçici ve hedef odaklı katkı vermesi sağlanacak. Kamunun uygun şartlarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat seçeneğinde olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek.

AFET RİSKİ YÜKSEK BÖLGELERE ÖNCELİK TANINACAK

Deprem bölgesinde hak sahibi vatandaşların da en kısa sürede kalıcı konutlara ve işyerlerine kavuşabilmelerini sağlamak için yerinde dönüşüm uygulamaları da dahil olmak üzere maliyet etkin programlar hazırlanacak.

Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlandırılması, riskli konut sorununun çözümü ve şehirlerin afetlere dayanıklı ve daha sağlıklı hale getirilmesini desteklemek amacıyla rezerv alan ilan edilen Hazine taşınmazlarının uygulayıcı kuruluşlara devri sağlanacak. Sosyal konut üretiminde afet riski yüksek olan bölgelere öncelik tanınacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN