İlkokul, ortaokul, lise… Tüm aileleri ilgilendiriyor! Çocuk başına 4.359 TL ödeme yapılacak! 81 ilde geçerli

İlkokul, ortaokul, lise… Tüm aileleri ilgilendiriyor! Çocuk başına 4.359 TL ödeme yapılacak! 81 ilde geçerli

Çocuğu okula giden aileleri yakından ilgilendiren açıklamalar peş peşe geldi. 81 ilde geçerli olacak ödeme detayları belli oldu. Çocuk başına tam 4.359 TL ödeme yapılacak. İşte ödeme detayları..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde dar gelirli aileler için yapılan destek ödemeleri hakkında açıklamalarda peş peşe geldi. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı derken ihtiyaç sahibi ailelerin sırtına binen yükte her geçen gün artmaya devam ediyor. Çocuklu aileleri okul masrafı artmaya devam ederken destek de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi. İşte ödeme detayları..

4359 TL DESTEK SAĞLANACAK

İhtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşan bakanlık çocuğu bulunan ailelere maddi destek programı başlattı. Aile Destek Programı ve SED desteği kapsamında çocuk sayısı ve eğitim durumuna göre 4359 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Çocukların daha iyi bir eğitim alması amacıyla sağlanan destek ödemelerinden ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri yararlanıyor. Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olan program için başvurularda devam ediyor.

para-verilmesi.jpg

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME TUTARLARI NE KADAR?

Aile Destek programı kapsamında çocuk sayısına göre farklı tutarlarda ödeme yapılmaktadır. Belirlenen ödeme tutarları şu şekildedir:

1 veya 2 çocuğu olan aileler için 350 Türk Lirası yardım ödemesi yapılacaktır.

3 çocuğu olan aileler için 450 Türk Lirası yardım ödemesi yapılacaktır.

4 çocuğu olan aileler için 550 Türk Lirası yardım ödemesi yapılacaktır.

5 ya da daha fazla çocuğu olan aileler için 650 Türk Lirası yardım ödemesi yapılacaktır.

okul-parasi.jpg

SED ÖDEMELERİ NE KADAR?

Bakanlık bünyesinde sağlanan SED ödemeleri de farklı tutarlarda yapılmaktadır. Bu kapsamda eğitim alan çocuklara yapılacak ödeme tutarları şu şekildedir:

Okul öncesi için 2422 Türk Lirası

İlkokul ve ortaokul için 3622 Türk Lirası

Lise için 3874 Türk Lirası

Üniversite için 4359 Türk Lirası

cocuk-okul-parasi.jpg

SED YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan SED ödemeleri için bazı kriterlerin sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda ailelerden istenen başvuru şartları şu şekildedir:

Sosyal bakım kapsamında yer alan ve ailelere teslim edilebilecek çocukların olması,

Ailenin maddi olarak sıkıntı yaşaması,

Sosyal hizmetlerden ayrılabilecek ve desteksiz kalacak engelli çocukların bulunması,

İhtiyaçlarını karşılayamayacak ya da ciddi hastalık, afet veya kaza sonucunda ölen kişilerin çocukları sosyal yardım ödemelerinden yararlanmaktadır.

paralar-1.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Bakanlık tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. E-devlet sayfasına giriş yaptıktan sonra yeni başvuru formu bölümünden 7 adımda formu doldurarak başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN