IMF'den Türkiye'nin makrofinansal politikalarına 'kendine özgü' yorumu: Bu sözlere muhatap edenler cevap versin

IMF'den Türkiye'nin makrofinansal politikalarına 'kendine özgü' yorumu: Bu sözlere muhatap edenler cevap versin

IMF'nin 2022 Türkiye 4. Madde Görüşmeleri Basın Bildirisi'nde, Türkiye'nin makrofinans politikaları için 'kendine özgü' yorumu yapıldı. İktisatçı Ahmet İrfan Söylemez, konu ile ilgili sert açıklamalarda bulunurken, "Türkiye’yi bu sözlere muhatap edenler, bu bildiriyi onaylayanlar neredeyse çıksın cevap versinler" dedi.

18 Ağustos'ta yayımlanan Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 2022 Türkiye 4. madde görüşmeleri basın bildirisinde, Türkiye'nin makrofinans politikaları, 'kendine özgü' şeklinde ifade edildi.

2022 yılında gerçekleştirilen yapılan görüşmelerin 18 Ocak'ta sonuca varması sonrasında hazırlanan basın bildirisinde IMF, "(Türkiye'de) Yetkililerin kendine özgü makrofinansal politika bileşimi, finansal fiyat oluşumunda bozulmalara yol açtı; bazı önlemler uluslararası standartlara aykırı şekilde çalışıyor veya onların uzağında kalıyor" ifadeleri kullanıldı. IMF, bununla birlikte, "Önemli kurumların operasyonel otonomisi eridi" ifadelerini de kaydetti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmanlığını gerçekleştiren ve Dünya Bankası'nda görev alan iktisatçı Ahmet İrfan Söylemez, IMF'nın sarf ettiği bu ifadelerine dikkatleri çekti.

220322-3.pngAhmet İrfan Söylemez

Söylemez, IMF'nin 'idiosyncratic' (kendine özgü) ifadesi için, "Ağır bir söz" ifadelerini kullanırken, sosyal meyda platformu X'ten gerçekleştirdiği paylaşımda, "Türkiye’yi bu sözlere muhatap edenler, bu bildiriyi onaylayanlar neredeyse çıksın cevap versinler" şeklinde konuştu.

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN DE PAYLAŞIM GELDİ

Eski Hazine Müsteşarı iktisatçı Mahfi Eğilmez de Söylemez'in paylaşımını alıntılayarak, "Ülkenin uluslararası finans arenasında düştüğü duruma bak. Çok yazık" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN