Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Nsosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla girişimcilerin önünü açmak ve onlara destek olmak amacıyla hazırlanan "KOSGEB Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği"ne ilişkin yeni detaylar paylaştı. Bu proje kapsamında iş kurmak ya da var olan işini geliştirmek isteyen girişimcilere 2 milyona kadar destek verilecek. Bu desteğin yanı sıra ödemeler de 36 ay sonra başlayacak.

DEVLETTEN GİRİŞİMCİLERE 2 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yeni destek paketinin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Kacır, "İşini kurmak ve geliştirmek isteyen girişimcilerimize 2 milyon liraya kadar destek sunuyoruz" ifadelerini kullanarak projenin ana çerçevesini çizdi.
"İşini kurmak ve geliştirmek isteyen girişimcilerimize 2 milyon liraya kadar destek sunuyoruz." ifadesini kullanan Bakan Kacır, şu bilgileri paylaştı:
"İmalat, bilişim, bilimsel araştırma alanlarında faaliyet gösteren girişimcilerin, personel, yazılım, makine-teçhizat ve kalıp, hizmet alımı giderlerine katkı sunuyoruz. Bu yıl, ilk iki dönemde 1127 projeye 1 milyar 620 milyon lira destek sağladık. Geri ödemeler 36 ay sonra başlayacak. Başvuru tarihleri 1-31 Ekim 2025."

ÖNCELİKLİ PROGRAMLAR AÇIKLANDI
KOSGEB'in internet sayfasında verilen bilgilere göre, söz konusu programla, Türkiye'nin stratejik öncelikleri doğrultusunda belirlenen sektörler öncelikli olmak üzere yeni kurulan işletmelerin desteklenerek sürdürülebilirliklerinin sağlanması amaçlanıyor.
Program kapsamında "İş Kurma Desteği"ne KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde faaliyet gösteren tüm işletmeler, "İş Geliştirme Desteği"ne telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilişim altyapısı, veri işleme, barındırma ve diğer bilgi hizmeti faaliyetleri ile bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörlerindeki işletmeler başvurabilecek.
