İşkur'a kaydı olanlar bu ödemeyi alabilecek! 482 TL günlük ödeniyor, yararlanmak için bunları yapmak yeterli

İşkur'a kaydı olanlar bu ödemeyi alabilecek! 482 TL günlük ödeniyor, yararlanmak için bunları yapmak yeterli

Vatandaşa destek vermek ve acil ihtiyaçlarını karşılamak isteyen devlet, yeni çalışmalarına başladı! Söz konusu çalışmalar ile vatandaş hem acil ihtiyaçlarını giderirken hem de eğitimlere katılarak kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. İşte, milyonlarca kişiyi ilgilendiren o yenilik...

Devlet tarafından İŞKUR işbirliği ile başlatılan programlar sayesinde vatandaşlar desteklenirken aynı zamanda eğitim fırsatları da sunulacak. Böylelikle vatandaşlar acil ihtiyaçlarını giderirken, aynı zamanda kendilerini de geliştirerek geleceklerine yatırım yapmış olacaklar.

ÖDEME ALMAK İSTEYENE EĞİTİM ŞARTI

Günlük ödemelerden yararlanmak isteyenlerin, eğitimlere fiziksel olarak katılması zorunlu. Eğitimlere katılmayan vatandaşlar, yoklamada görülmeyecek ve bu yüzden de ödeme alamayacak.

h-15-1.jpg

İŞKUR KAYDI İSTENİYOR

İŞKUR'la ortak düzenlenen eğitim programı için katılımcıların İŞKUR kaydı yaptırması da bir başka zorunluluk. İŞKUR kaydı olmayanlar ne yazık ki programa katılım sağlayamayacak. İŞKUR kaydı yaptırmak için kuruma şahsi başvuru yapılabilirken ayrıca online kayıt oluşturmak da mümkün.

PROGRAMDAN KİMLER YARARLANAMIYOR?

Emekli olan, maaşı olan ya da devlet destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar eğitimlere katılamayacakları gibi ödeme de alamayacaklar.

Ayrıca primleri 1 aydan uzun olarak ödenmiş vatandaşların başvuruları okunmadan silinecek. Önceden iş ve meslek danışmanlığı almış olanların başvuruları ise kabul edilecektir. Söz konusu programın 3 ay sürmesi hedefleniyor.

h-15-2.jpg

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

İşbaşı eğitim programları kapsamında vatandaşa günlük olarak yapılacak ödemeler şöyle:

İş arayanlar: 438,55 TL

Tam zamanlı öğrenciler: 438,55 TL

Kısmi zamanlı öğrenciler: 328,91 TL

İşsizlik ödeneği alanlar: 219,28 TL

Bunların yanı sıra geleceğin meslekleri olarak görülen programlara katılım sağlayanlara da günlük 482,41 lira cep harçlığı verilmektedir. Genel sağlık sigortası ve iş kazası ile meslek hastalığı sigortası primleri de program boyunca devlet tarafından karşılanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN