İslam Memiş bombayı patlattı! Altında 15:30'a dikkat: Dananın kuyruğu kopabilir

İslam Memiş bombayı patlattı! Altında 15:30'a dikkat: Dananın kuyruğu kopabilir

Piyasalardaki hareketlilik devam ederken önemli açıklama altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Altında 15.30'u işaret eden uzman isim, gram altın tahmininde bulundu. O saatten sonra dananın kuyruğu kopacak. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

Altın fiyatları hakkında araştırmalar devam ederken günün en kritik süreci için nefesler tutulduğu. ABD'den gelecek açıklamalar dikkatle takip edilirken önce Mart ayı ABD enflasyon verileri, ardından ABD Merkez Bankası FED Toplantı tutanakları belli olacak. ABD'li yatırım bankası Bank of America 12 ayın ardından ons altın için 300 dolar tahminde bulundu. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş saat 15.30'a işaret ederek gram altın için önemli açıklamalarda bulundu. İşte piyasalardaki son gelişmeler…

GÖZLER ABD'YE ÇEVRİLDİ

Küresel piyasaların gözü kulağı ABD'den gelecek verilerde. Çalışma İstatistikleri Bürosu, Mart 2024 TÜFE verilerini bugün 15.30’da yayımlayacak. ABD enflasyonu Mart ayı verilinin aylık %0,3 ve yıllık %3,4 artış göstermesi bekleniyor.

fed-karar.jpg

Şubat ayı tüketici fiyat endeksi yıllık bazda %3,2 artış göstererek Ocak ayında %3,1'e yükseldi. Aylık TÜFE verilerinde artış yaşanırken Şubat 2024'te ABD tüketici fiyat endeksi Bir önceki aya göre %0,3 artışla %0,4 artarak son 5 ayın en yüksek rakamına ulaştı.

FED RAKAMLARI BEKLENİYOR

Piyasalarda Hareketli bir süreç yaşanırken FED mart ayı toplantısının TSİ 18.00'de yapılacağı belirtildi. Geçtiğimiz ay FED tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda faiz oranları %5,25-5,50 aralığında sabit tutuldu. Bununla birlikte 2024 sonu faiz oranlarında 75 baz puan indirim beklentisi de ortaya çıktı.

altinlar.jpg

ABD MERKEZ BANKASI NE ZAMAN FAİZ İNDİRECEK?

FED kararları tartışılmaya devam ederken enflasyonu kontrol altında tutmaya çalışmasının bir zafer getirmediği de aktarıldı. Yıl sonuna kadar Enflasyonun %2 Hedef enflasyon seviyesine ineceği belirtilirken ABD Merkez Bankası FED yetkilileri faiz oranları ile ilişkin bir çağrı yapmadan önce TÜFE endeksini yakından takip etmeyi tercih ediyor.

Faiz oranlarının kontrol altında tutulduğundan emin olduktan sonra federal fon oranlarının düşürülmesi amaçlanıyor. Uzmanlara göre Mart, Nisan ve Mayıs ayında enflasyon raporlarını düşüş eğilimi göstermesi durumunda fed'den Haziran ayı için faiz indirimi kararı gelebileceği aktarıldı.

altin-piyasa.jpg

ONS ALTIN REKORA KOŞUYOR

Yaşanan gelişmeler doğrultusunda altın fiyatları da dikkatle Takip ediliyor. Enflasyon riskleri ve devam eden jeopolitik gerilimler ile birlikte ons altın Salı günü 2.365,09 dolar ile rekor bir seviyeye ulaştı. Şimdilerde ise ons altının 2.353 dolar seviyesinde yer aldığı görülüyor.

bank-of-america.jpg

ÜNLÜ BANKADA AÇIKLADI

ABD'li yatırım bankası Bank of America (BofA), değerli metaller için fiyat tahmini işaret ederken ons altın fiyatı için dikkat çeken bir rakamı işaret etti. Dev banka altının ons fiyatının Önümüzdeki 12 ay içerisinde 3000 dolara yükselebileceğini söyledi.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Türkiye'de altın fiyatları en çok araştırılan konular arasında yer alırken Ramazan Bayramı tatili nedeniyle piyasalarda bayram sonuna kadar kapalı kalacak. Serbest piyasaya baktığımızda ise gram altın fiyatı bugün 2.521 TL seviyesinde yer alıyor. Çeyrek altın 4.628 TL ve cumhuriyet altını 17.829 TL seviyesinde görülüyor.

islam-memis.jpg

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN TAHMİNİ

Piyasalar hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan uzman isim İslam Memiş, bayram sonrasında piyasalarda yaşanabilecek hareketli süreci işaret etti. Altının gram fiyatının bayram öncesinde rekor bir seviyeden kapanış yaptığına dikkat çeken Memiş, şu açıklamalarda bulundu:

“Ons altında sert yükselişler gördük. Bu kadar agresif yükselişlerde teknik olarak düzeltme gelmediği zaman bu yükselişleri sağlıklı bulmuyorum. Bunu önce 2350, devamında 2500, 2600 dolar seviyesini bekleyen biri olarak söylüyorum. Ancak aşağıda ihlal edilen alanlar var, bir düzeltme yapması gerekiyor. Bunu biz tatildeyken ABD enflasyon verisi sonrası yapma ihtimali de var. Gram altında bu yılki hedefimiz 3000 TL ve üzerindeki rakamlar. 3000-3500 lira aralığı. Elinde altın bulunduranlar bulundurmaya devam etsin. Ancak eline yeni Türk Lirası geçmiş olanlar ise sürekli fırsat kollasın. Ons altını takip etsin. Ons altın ne zaman düzeltme yaparsa gram altına geçişte fırsat kollamış olur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN