İslam Memiş doları altını solda sıfır bıraktı! Temmuz ayından sonra bunu alan zengin olacak

İslam Memiş doları altını solda sıfır bıraktı! Temmuz ayından sonra bunu alan zengin olacak

Finans alanında uzman olan İslam Memiş, "Yılın ikinci yarısında hangi yatırım aracı karlı" başlıklı yazısında dolar, euro, gümüş, altın ve borsa hakkında açıklamalar yaptı. Memiş, net bir şekilde ifade ederek, "Bu iki hamleyi yapmayan kazanamaz!" dedi. İşte detaylar...

İslam Memiş, finans piyasalarında yaşanan gelişmeler ve trendler hakkında kapsamlı bir analiz yaparak yatırımcılara önemli bilgiler aktardı. İkinci yarıda hangi yatırım aracının daha karlı olacağı konusunda net bir duruş sergileyen Memiş, dolar, euro, gümüş, altın ve borsa için önemli tavsiyelerde bulundu.

Yazısında, yatırımcıların kazanç sağlamak için belirli iki hamleyi yapmaları gerektiğine dikkat çeken Memiş, bu hamleleri yapmayanların kazanamayacağını vurguladı. Yatırımcıların bu iki hamleyi doğru bir şekilde gerçekleştirmeleri halinde karlı sonuçlar elde edeceklerini belirtti.

İSLAM MEMİŞ YATIRIM ARAÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

dolar

Yılın yarısı geride kaldı ve pek çok olayın yaşandığı bir dönem oldu. Erken seçim kararı, seçim süreci ve deprem felaketi gibi etkenler, finansal piyasalarda da dalgalanmalara neden oldu. İşte, yılın ilk yarısında birikimlerini çeşitlendirenlerin kazandığı miktarlar ve en kazançlı yatırım araçlarına dair detaylar:

1 Ocak 2023 tarihinde dolar/TL kuru 18,87, euro/TL kuru 20,21, gram altın fiyatı 1.114 TL ve gram gümüş fiyatı 14,50 TL seviyelerindeydi.

1 Haziran 2023 tarihinde ise dolar/TL kuru 21,16, euro/TL kuru 22,60, gram altın fiyatı 1.376 TL ve gram gümüş fiyatı 16,90 TL olarak kaydedildi.

Bu verilere göre, 10.000 TL'lik bir birikimde elde edilen getiriler şu şekildedir:

Dolar karşısında 1.214 TL kazanç sağlandı.

Euro karşısında 1.182 TL kazanç sağlandı.

Altın karşısında 2.351 TL kazanç sağlandı.

Gümüş karşısında ise 1.655 TL kazanç sağlandı.

Yılın ilk yarısında en çok kazandıran sıralaması şu şekildedir:

Altın

Gümüş

Dolar

Euro

İkinci yarıda ise İslam Memiş'in tercihleri ve öngörüleri şu şekildedir:

Gümüş

Altın

Euro

Dolar

İslam Memiş, toprağın değer kazanacağına, gümüşün hala avantajlı bir yatırım aracı olabileceğine, EUR/USD paritesinde düşüş beklentisine ve gram altının güçlü bir performans sergileyeceğine dikkat çekmektedir.

Yılın ikinci yarısında ise doların diğer para birimlerine karşı değer kazanmasını beklemektedir. Sepet ve parite üzerinden işlem yapmanın önemini vurgulayan Memiş, bu stratejileri uygulamayanların kazanma şansının düşük olduğunu belirtmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN