İslam Memiş o tarihi işaret etti! Altın almak isteyenlere son fırsat: Rekora doyacak!

İslam Memiş o tarihi işaret etti! Altın almak isteyenlere son fırsat: Rekora doyacak!

Altın fiyatlarında sıcak gelişme! Türkiye seçime doğru giderken altın fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle düğün sezonun açılması ile birlikte gram ve çeyrek altın fiyatları merak konusu oldu. Mayıs ayında da yükselişine devam eden gram altın 1250 TL seviyesini aşmış durumda. Tahminleri ile yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın borcu olanları uyardı. Rekora koşacak! Köprüden önce son çıkış.

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, seçime kısa bir süre kala kritik uyarılarda bulundu. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişleri değerlendiren İslam Memiş, altın borcu olanları uyardı. O tarihi işaret eden Memiş, "Mayıs’ta dananın kuyruğu kopacak!" diyerek uyardı. Rekora koşacak! Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın alınır mı, satılır mı? İşte İslam Memiş'in altın tahmini ve uyarıları...

hhjjhhjhj.jpg

"MAYIS'TA DANANIN KUYRUĞU KOPACAK"

Altın fiyatları Mayıs ayında da yükselişlerine devam ediyor. Vatandaşlar güncel altın fiyatlarını sorgularken İslam Memiş, TV100'deki köşe yazısında önemli uyarılarda bulundu. İşte İslam Memiş'in açıklamaları:

"Mayıs ayı çok kritik bir ay olacak. Hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalar için çok kritik bir ay. Yani, Mayıs’ta dananın kuyruğu kopacak! İçeride seçim, dışarıda Fed var. 3 Mayıs’ta Amerika Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıklayacak. 25 baz puanlık faiz artışıyla son faiz artışını yapacak gibi duruyor. Çarşamba gününe kadar piyasalar sıkıcı olabilir. Tüm enstrümanlar dar bant aralığına sıkışmıştı. Ons altın (xau/usd) bin 970-2 bin 10 dolar, ons gümüş (xag/usd) 24-25 dolar, EUR/USD paritesi 1,09-1,10, dolar endeksi (dxy) 101-103 dolar, brent petrol 77-85 dolar ve bitcoin 27-30 bin dolar aralığına sıkıştı.

jhjhjhhj-13.jpg

ALTIN BORCU OLANLAR DİKKAT! REKOR TAHMİN GELDİ

3 Mayıs'ta Fed kararından sonra her şey çözülecek. Ya dolar karşısında her şey gerileyecek ya da yeni zirvelerini test edecek. Bu kırılmanın netleşmesi için 3 Mayıs Çarşamba akşamını bekleyeceğiz. Öngörüm, dolar endeksinin (dxy) son kez 103 seviyesi denemesini yapacağı yönünde. Ondan sebep bir ay boyunca dolar karşısında tüm enstrümanların yatay ve düşüş trendinde olacağını öngörüyorum. Dolar karşısında her şey son kez giriş fırsatı sunabilir diye düşünüyorum. Bu öngörüm gerçekleşirse:

  • Ons altın (xau/usd): Bin 930 dolar
  • Ons gümüş (xag/usd): 23,80 dolar
  • EUR/USD paritesi: 1,0750
  • Dolar endeksi (dxy): 103,00
  • Brent petrol: 75 dolar
  • Bitcoin 25 bin 500 dolar seviyelerini görebilir.

hjhjhjhj-58.jpg

SEÇİMDEN SONRA PİYASALAR NASIL YÖN DEĞİŞTİRİR?

Türkiye’nin ekonomi politikasında da sürpriz değişiklikler bekliyorum. Özellikle faiz politikası, ekonomi modeli ve işleyiş tamamen değişebilir. Borsacılar müjde! Borsada öngördüğüm düşüşler gerçekleşti. Orta ve uzun vade için çok güzel fırsatlar sundu. 4 bin 500-4 bin 800 puan seviyesinde oyalandıktan sonra Haziran’ı bekleyeceğiz. Şimdi sıra Haziran sonrası için 6 bin puanda. Evet, Haziran sonrası borsada 6 bin puan seviyesi yolda. Seçim sonucu dolar/TL kuru ve borsa tarafında önemli olacak. Kısa vadeli baskılanma sonrası yeni zirvelere hazırlık yapmak gerek."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN