İslam Memiş "şimdiden söyleyeyim" diyerek uyardı! Altında fırtına koptu geliyor: Fiyatlar o seviyeye çekilebilir

İslam Memiş "şimdiden söyleyeyim" diyerek uyardı! Altında fırtına koptu geliyor: Fiyatlar o seviyeye çekilebilir

Özellikle de son dönemde enflasyon karşısında parayı koruma aracı olarak kullanılan altın, yatırımcılar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altına ilişkin yatırımcılara tavsiyelerde bulunurken önümüzdeki günlerde neler olacağının tahminini de paylaşıyor. Son olarak altının çıkacağı o seviyeleri açıkladı…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hem yatırımcılara tavsiyelerde bulunurken hem de altının gidişatına ilişkin bilgilendirmeler yapıyor. Tahminleri doğrultusunda altının yükselişini düşüşünü, hangi tarihte ne seviyelerde olabileceğini açıklayan İslam Memiş, "Yıllık kapanış için küresel piyasalardaki pozisyonlar önemli olacak” diyerek aralık ayının yoğun bir ay olacağını söyledi. Ayrıca ABD istihdam verileri ile FED faiz kararını da işaret etti.

ARALIK AYINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANACAK

Haftanın son işlem günü olması nedeniyle altın fiyatları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yatırımlarını altına yapmak isteyen ya da altınını satmak isteyen kişiler piyasayı yakından takip ederken uzman isimlerden gelen önerileri de dikkate alıyor. Bu kapsamda Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş’in açıklamaları önemli bir yere sahip.

altin.jpg

Memiş, yaptığı son açıklamada "Ama şunu söyleyeyim şimdiden, mesela Aralık ayında ABD'de tarım dışı istihdam verisi ve enflasyon verisi açıklanacak. Bu çok önemli bir gelişme. Daha sonra da Amerika Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak. Bu da küresel piyasalar için önemli olacak” dedi.

ONS ALTIN İÇİN KRİTİK UYARI

Ons altına ilişkin açıklamada bulunan uzman isim şu ifadeleri kullandı:

"Ons altın tarafında 2.033 dolar seviyesi var. Malum yukarı yönlü hareketlerde hızlı bir yükseliş vardı. 2.047 dolar seviyesine kadar bir yükseliş gerçekleşti. Şu anda ons altın 2.033 dolar seviyesinde. Takip ettiğimiz bant aralığında bir değişiklik yok.”

altin2.jpg

DÜŞÜŞLERİ ALIM FIRSATI OLARAK DEĞERLENDİRİN

Memiş, altındaki düşüşlerin alım fırsatına çevrilmesi gerektiğini ifade ederek konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Kıymetli arkadaşlar 1.980 dolar destek seviyesi, 2.080 dolar direnç seviyesi! Yani 1.980 - 2.080 bant aralığını takip etmeyi sürdürüyorum. Geçen hafta sosyal medya hesabımdan uyarı yapmıştım. Bu yükselişler devam ediyor. Ancak o son bir kez Aralık ayında son bir alım fırsatı vermeden tekrar yeni zirveleri görmeyeceğiz. Çünkü hızlı yükseldi. Teknik olarak düzeltme yapması lazım. Ve bunun için kademeli olarak 2.015 - 2.000 dolar seviyesi, aşağıda da 1.980 olacak şekilde. Böyle kademeli düşüşlerde ben tekrar alım pozisyonumu koruyacağım. Bu süreçte euroda beklemenin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Orta ve uzun vadede 2350 dolar seviyesini bekliyoruz. Ama kısa vadede bu kadar hızlı yükselişten sonra teknik olarak aşağı yönlü bir düzeltme yapması lazım. 1.980 2.080 dolar aralığını takip etmeyi sürdüreceğim. 'Aralık ayında ons altında gerileme bekliyor musun?' diye bana soranlar için yanıtım evet. 1.980 dolar destek seviyesine kadar geri çekilebilir. Ama bu geri çekilmeler çok kalıcı olmayabilir. O yüzden her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmek lazım."

altin3.jpg

YILIN SON AYI ÇOK ÖNEMLİ

Yılın son ayının oldukça önemli bir yeri olduğunu ifade eden Memiş, "Yılı kapatacağız. Yıllık kapanış için küresel piyasalardaki pozisyonlar önemli olacak. Amerika'da açıklanan birçok önemli veriler var. Ons altın tarafında, ons gümüş tarafında, euro dolar paritesinde, dolar endeksinde. Kısacası Amerika'dan gelen açıklamalar ve hamleler piyasaların yıllık kapanışında ve 2024 yılının ilk çeyreğindeki mesajlar için oldukça önemli olacak. O yüzden aralık ayındaki gelişmeleri mutlaka yakından takip edin” diye konuştu.

Bunların yanı sıra ABD’de açıklanacak olan verilere dikkati çekerek, "Ama şunu söyleyeyim şimdiden, mesela Aralık ayında ABD'de tarım dışı istihdam verisi ve enflasyon verisi açıklanacak. Bu çok önemli bir gelişme. Daha sonra da Amerika Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak. Bu da küresel piyasalar için önemli olacak. FED Aralık ayında ya pas geçecek ya da son bir kez faiz artırımı yapacak veya son hamle faiz artırımını Ocak ayında yapacak. Aralık ayındaki hamlelerin emtia fiyatları üzerinde de önemli bir etkisi olacak. O yüzden de Aralık ayındaki sert dalgalanmalara karşı sizi şimdiden uyarmak isterim” ifadelerine yer verdi.

altin4.jpg

“GRAM ALTIN ALMAYI TERCİH ETMEM”

Uzman isim, gram altın yatırımına ilişkin olarak şunları söyledi:

"Altının gram fiyatını ekranlarda 1.890 lira seviyesinde olduğunu görüyoruz. Her zamanki gibi düşük rakam. Gram altın TL fiyatı şu anda 1.920 -1.930 lira aralığında. Gram altın TL fiyatında ons altını takip etmeye devam ediyorum. Ons altın; gram altının yönünü belirleyecek. O yüzden gram altın TL fiyatında aşağıda 1.900 lira seviyesinin altında sarkma ihtimallerini kuıvvetli görüyorum. ben 1.930 lira seviyesinden gram altın almayı tercih etmem. Elimdeki parayla euro alırım, euro da beklerim daha iyi."

1 ARALIK CUMA ALTIN FİYATLARI

Gram altın 1.896,96 alış, 1.897,42 TL satış fiyatından işlem görüyor.

Ons altın 2.040,20 dolar alış, 2.040,69 dolar satış fiyatından el değiştiriyor.

Çeyrek altın ise bugün 3.035,14 TL alış, 3.102,28 TL satış fiyatından işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN