İslam Memiş, yıl sonunda dolar/TL kurunun geleceği seviyeyi açıkladı! Orta Doğu'daki savaş, tahminleri değiştirdi

İslam Memiş, yıl sonunda dolar/TL kurunun geleceği seviyeyi açıkladı! Orta Doğu'daki savaş, tahminleri değiştirdi

İsrail-Filistin çatışmalarının altın fiyatlarına doğrudan etki edeceğini kaydeden piyasa uzmanı İslam Memiş, dolar/TL kurunun da yükseleceğini söyledi. Uzman isim, dolar/TL için yıl sonu tahminini, Orta Doğu'daki savaş nedeniyle güncelledi. Peki, dolar yükselecek mi? Dolar ne kadar olacak? İşte, İslam Memiş dolar yorumu...

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalara dair yeni tahminlerini açıkladı.

İslam Memiş, orta ve uzun vadede altın fiyatlarındaki pozitif görünümün sürdüğünü, doların yıl sonunda 29.70 TL seviyesinden tamamlayacağını ve euro dolar paritesinin oldukça ucuz olduğunu belirtti.

İsrail ile Filistin arasındaki savaş nedeniyle altın fiyatlarında hızlı yükselişler olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, kısa vadede geri çekilmeler yaşanabileceğini, fakat orta ve uzun vadede pozitif bir görünümün devam edeceğini vurguladı.

Gelecek 2 hafta içinde kara harekatının başlaması ve ons altında yeniden 2000 doların üzerinde yükseliş beklentisini dile getirdi.

DOLAR YÜKSELİR Mİ? DOLAR NE KADAR OLUR?

İslam Memiş, kasım ayından itibaren doların 28 ile 28.50 lira aralığında hareket edeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Yıl sonunda doların 29.70 TL seviyesinden tamamlayacağını belirten İslam Memiş, dolar kurunun stabil durumda olduğunu ve yukarı yönlü bir trend izlediğini ifade etti.

EURO, DOLARA GÖRE DAHA UCUZ

Euro dolar paritesinin 1.05 TL seviyesine yaklaştığını belirten İslam Memiş, euronun son iki haftadır ucuz olduğunu ve bu durumun bir fırsat olabileceğini söyledi.

Euro dolar paritesinin 1.0598 TL seviyesinde olduğunu ve yukarıda 1.0720 direnci bulunduğunu belirten İslam Memiş, euronun dolara göre daha ucuz kaldığını ve bu durumun yatırımcılar için bir fırsat olabileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN