İslam Memiş'ten altın değerinde tavsiyeler! Büyük gün geldi çattı diyerek duyurdu: Fırsatı kaçıran pişman olacak

İslam Memiş'ten altın değerinde tavsiyeler! Büyük gün geldi çattı diyerek duyurdu: Fırsatı kaçıran pişman olacak

Yaptığı açıklamalarla adından sıkça söz ettiren altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın tavsiyelerini yatırımcılarla paylaşmaya devam ediyor. Gram ve ons altın beklentisi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Memiş, yarın büyük gün diyerek açıklamalarını peş peşe sıraladı. İşte tüm detaylar…

İsrail ve Filistin çatışması nedeniyle yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri altına yöneliyor. Son 2 hafta içerisinde dikkat çeken bir yükseliş yaşanırken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalar hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı.A1 Capital'in Youtube yayınına katılan İslam Memiş, ons altın için 1940 dolar bandında geri çekilme beklentisi olduğunu açıkladı. Ons altının bu seviyede gerileyebileceğini işaret eden uzman isim, tekrar bir yoruma ihtiyaç var diyerek açıklamalarına devam etti. İşte tüm detaylar…

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN DEĞERİNDE AÇIKLAMALAR

Ons altın için en önemli seviyenin 1938 dolar olduğunu ifade eden İslam Memiş, yukarıda 1980 direnci olduğunu söyledi. Aşağı yönlü hareketlerin devam ettiğini ifade eden uzman isim kısa vadede öngörüsünün negatif olduğuna değindi. Orta ve uzun vadede 2350 dolar seviyesinde öngörüsü olduğunu dile getiren Memiş, ons altın tarafında kısa vadeli düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini söyledi. 2024 yılı ons altın fiyatını 2.350 dolar seviyesinde belirlediğini dile getiren Memiş, gram altın için bu hafta 1.780 TL'nin destek seviyesi olduğunu aktardı.

altin-fiyatlari.jpg

Yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararları sonrasında kısa vadeli bir geri çekilme olabileceğini ifade eden Memiş, “Gram altında bin 780 ve bin 880 lira aralığını takip etmeye devam ediyorum. Orta ve uzun vadede 2 bin 500 lira seviyesini referans alıyoruz. Beklediğimiz seviye burası. Gram altında düşüşler alım fırsatı. Bu seviyedeki öngörüm gerçekleşirse yeniden bir yoruma ihtiyaç var.” dedi.

altin-yatirim.jpg

Gümüşün şu anda 22,80 dolar seviyesinde olduğunu ifade eden uzman isim, hızlı bir atak beklentisi olduğunu belirtti. 26 dolar seviyesini eklediğini ifade eden İslam Memiş, gümüşün yıl sonuna kadar baskılanacağını aktardı. Gümüş tarafında kısa vadede stabil öngörüsünün olduğunu aktaran uzman isim, ilerleyen haftalarda pozitif yönde ayrışmanın muhtemel bir sonuç olabileceğini söyledi.

Gazeteduvar'ın haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda İslam Memiş', borsayla ilgili beklentilerini de dün "Bist 100’de takip ettiğim bant aralığı yine aynı 7.290-8.200 puan aralığı. Kademeli alım önemli. Geçen hafta yüzde 50 alımımı yapmıştım. Diğer yüzde 50 için 7.500’ün altını bekleyeceğim. Borsa uzun vadeli bir yatırım aracıdır, oyun değil." sözlerini dile getirmişti.

altin-1.jpg

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Gram Altın fiyatı anlık olarak 1785,15 TL'ye karşılık gelirken gram altının son 24 saat içerisinde %0,25 son bir hafta içerisinde ise %1,92 oranında değiştiği görülüyor.

Tam Altın, 20 Ekim 2023 tarihinde 12.112,19 TL iken son bir ay içerisinde en yüksek seviyeye ulaştı. Tam altın 2 Ekim 2023 tarihinde 10,860,62 TL rakamlarıyla ayın en düşük seviyesindeki rakamlarıyla dikkat çekti.

Tam Altın fiyatı, anlık olarak 11.947,66 TL'ye karşılık gelmektedir. Tam Altın son 24 saat içerisinde %0,07, son bir haftada %-0,16 oranında değişmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN