İstanbul enflasyonunda artış sürüyor

İstanbul enflasyonunda artış sürüyor

Sürekli artan enflasyon, hayat pahalılığı derken vatandaşın cebindeki para eriyor. İstanbul'da kasım ayı enflasyonu belli oldu. İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,79 arttı. Bu artış bir önceki aya göre düşük olsa da, yıllık bazda enflasyon yüzde 73,89'a yükseldi. Bu durum İstanbulluların yaşam maliyetlerinin arttığını gösteriyor.

İstanbul'da kasım ayı enflasyonu belli oldu. Kasım ayında perakende fiyatlarda bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 5, 53 ile eğlence, kültür, eğitim harcamalarında oldu.

Bu grubu, yüzde 4,95 ile konut harcamaları, yüzde 4,84 ile gıda harcamaları, yüzde 2,48 ile giyim harcamaları, yüzde 1,30 ile sağlık ve kişisel bakım harcamaları izledi. Ulaştırma ve haberleşme yüzde 0,52 ile fiyatların tek düşüş gösterdiği grup olarak dikkat çekti.

İNŞAAT MALZEMELERİNDE YÜZDE 14 ARTIŞ

Bir önceki aya göre, inşaat malzemeleri grubunda toplam fiyatlandırmada yüzde 14,39, mensucat grubunda yüzde 5,03, kimyevi maddeler grubunda yüzde 2,87, madenler grubunda yüzde 2,59, yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 1,88 artış oldu. İşlenmemiş maddelerde yüzde 0,87 düşüş görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN