İstanbul'da ev almak artık hayal oluyor! Ünlü ekonomist kötü haberi verdi: "Bu artık geçerli değil"

İstanbul'da ev almak artık hayal oluyor! Ünlü ekonomist kötü haberi verdi: "Bu artık geçerli değil"

İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenlere ünlü ekonomistten kötü haber geldi. Orta sınıfın büyüme imkanı olmadığını söyleyen ekonomist, yeni neslin umudunu kaybettiğini vurguladı. İstanbul'dan ev almak artık hayal oluyor...

Ülkemizde yükselen ev fiyatlarıyla beraber kira fiyatları da uçtu. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların ise eli kolu bağlandı. Özellikle İstanbul'da servet karşılığı olan evler hayali olanları iki büklüm bıraktı.

EV SATIN ALMAK HAYAL OLDU

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut almak isteyen vatandaşlara kötü haberi verdi. Milyonlarca vatandaşa seslenen ekonomist, İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenlere seslendi. EV satın almanın artık bir hayal olacağını söyleyerek detayları aktardı.

6e30e7e76c9c7fad0a75d2f3be817f00.jpg

KÜÇÜLMEYE MAHKUM

Atilla Yeşilada, "Mesele Ekonomi" programında bahsi geçen konu hakkında konuştu. Orta sınıfı işaret eden Atilla Yeşilada, küçülmeye mahkum olduğunu dile getirdi.

Öncesinde bir kişinin ürettiği ve elde ettiği kazancın arttığını fakat şimdilerde geçerli olmadığını söyleyerek, "Bizim gelirimiz 2 bin - 3 bin dolar seviyelerinden 13 bin dolara taşıyan sürecin adı toplam girdi verimliliğinin yükselmesidir” ifadelerini kullandı. Orta sınıfın büyüme potansiyelinin azaldığını öne sürdü.

1040715266-0-0-2000-1125-1920x0-80-leqq.jpg

ORTA SINIFIN BÜYÜME ŞANSI KALMADI

Ev alma hayali kuranlara seslenen Yeşilada kötü haberi duyurdu. Fikri olan vatandaşların yurt dışarısında soluk aldığını ifade etti. Nedeni için ise telif hakkı olduğunu söyleyerek, orta sınıfın büyüme şansının kalmadığını anlattı. Bir vatandaşın araba sahibi olabileceğini fakat ev sahibi olmasının çok zor olacağının altını çizdi.

Özellikle İstanbul'dan bir ev satın almak yeni nesil için bir hayal ürünü olmaya başladığını belirtti. Gençlerin gelecek hakkında umutlarını kaybettiğini söyleyerek, "Yeni nesil, anneleri ve babaları kadar bir yaşam sürmeyi dahi zor buluyor” ifadeleriyle noktaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN