İstanbul'da hayat giderek zorlaşıyor! 3 asgari ücret bile yetmiyor: İşte 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti

İstanbul'da hayat giderek zorlaşıyor! 3 asgari ücret bile yetmiyor: İşte 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti

Ülkemizdeki en pahalı illerden birisi olan İstanbul'da hayat zorlukları günden güne artıyor. Yeni yılda asgari ücret zammının ardından fırlayan enflasyon yaşam maliyetlerini etkiledi. Yapılan araştırmalara göre 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti için 3 asgari ücret bile yetmiyor. İşte araştırma sonucu veriler...

İstanbul'da günden güne artan yaşam maliyeti rekor seviyeye ulaştı. Dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti için 3 asgari ücret bile yetmiyor. Ocak ayında yapılan araştırma verilerine göre yaşam maliyeti o rakama ulaştı.

İSTANBUL'DA YAŞAM MALİYETİ UÇTU

İstanbul'da yaşamak isteyen 4 kişilik bir aile, yaşam maliyetini görünce bu kararından vazgeçiyor. Korkunç seviyelere ulaşan yaşam maliyeti, ocak ayında güncellendi. İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından 2024 yılının ocak ayındaki verilerle, 2023 yılındaki ocak ayı verilerini karşılaştırdı. Aynı dönemlerde yaşam maliyetinin yüzde 80,29 oranında artış gösterdiği belirtildi.

-001.jpg

3 ASGARİ ÜCRET BİLE YETMİYOR

İstanbul'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 2023 senesinin aynı dönemine göre yüzde 80,29 oranında arttı. Bu artış sonrasında aylık maliyet 53 bin 58 liraya yükseldi. Günümüzde 3 asgari ücret 51 bin 6 lira yaparken, 3 asgari ücretin bile yetmeyeceğinin altı çizildi.

BİR AYDA YAKLAŞIK YÜZDE 8 ARTTI

İstanbul'da yaşam maliyeti sadece bir ayda yüzde 7,93 oranında artış gösterdi. Ocak ayında ortalama yaşam maliyeti bir önceki aya göre 3.899 TL kadar yükseldi. Temel ihtiyaç ürünlerindeki zamlar ve makarna fiyatlarındaki yüzde 52,83'luk zam fırtınası dikkat çekiyor. İstanbul'da yaşam

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN