İstanbul'da yaşamak git gide daha da zorlaşıyor: Aylık maliyet 3 asgari ücreti geçti

İstanbul'da yaşamak git gide daha da zorlaşıyor: Aylık maliyet 3 asgari ücreti geçti

İstanbul’da asgari ücretle geçinmek neredeyse imkansız hale geldi. 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80,29, bir önceki aya göre yüzde 7,93 artarak, 53 bin 58 liraya yükseldi. Buna göre; 3 net asgari ücrete denk gelen 51 bin 6 TL, 4 kişilik bir ailenin İstanbul'da yaşamasına yetmiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 'Yaşam Maliyeti Araştırması'nı açıkladı. Rakamlar, vatandaşların hayat pahalılığı ile mücadelesini rakamlarla ortaya koydu. İstanbul’da yaşamanın maliyeti, 2024 yılı Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 80,29 arttı.

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ocak ayında 53 bin 58 lira olarak hesaplandı. Üç net asgari ücrete denk gelen 51 bin 6 TL, bu maliyete yetmiyor.

İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 7,93 arttı.

İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, ocakta bir önceki aya göre 3 bin 899 lira arttı.

Temel tüketim maddelerinin bir önceki yılın ocak ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 52,83 artış oranı ile makarna fiyatlarında yaşandığı görüldü.

1-010.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN