İşte temmuzda hükümetin asgari ücretliye, emekliye ve memura yapacağı zam! Şok olacaksınız: Özgür Erdursun açıkladı

İşte temmuzda hükümetin asgari ücretliye, emekliye ve memura yapacağı zam! Şok olacaksınız: Özgür Erdursun açıkladı

Yılın ikinci zammı için gözler temmuz ayına çevrilmişken asgari ücretlilere, emekliye ve memura yapılacak zamma ilişkin duyanları şaşkına çeviren bir açıklama geldi. Ekonomist Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından hükümetin düşündüğü zam oranlarını açıkladı. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Her yıl 2 defa zam alan emekli ve memur zamlarından ikincisi temmuz ayında yapılacak. Bu yılın ilk zammı özellikle emeklileri pek hoşnut etmezken milyonlarca vatandaşın gözü temmuz ayında yapılacak zamma dikildi. Bu kapsamda zam oranları büyük merak konusu olurken ünlü ekonomist Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden Temmuz’da hükümetin asgari ücret, emekli ve memura yapmayı düşündüğü zam oranlarını paylaştı. Bu oranlar arasında en çok dikkati çeken ise asgari ücret oldu.

p-3.jpg

DÜŞÜNÜLEN ZAM ORANLARINI PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkatleri çeken ekonomist Özgür Erdursun, hükümetin temmuz ayında asgari ücretlilere, emeklilere ve memurlara yapmayı düşündüğü zam oranlarına ilişkin önemli bir paylaşımda bulundu. Uzman isim, paylaşımında asgari ücrete zam gelmeyeceğini belirterek asgari ücrete gelmediği takdirde diğer ücretlerde de artış olmayacağının altını çizdi.

p-2.jpg

Erdursun, paylaşımında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25, memur ve memur emeklilerine yüzde 20 oranın da zamların düşünüldüğünü paylaştı. Uzman isim, şu ifadelere yer verdi:

“Temmuz'da hükümetin Asgari Ücret-Emekli ve Memura yapmayı düşündüğü zam oranları;

  • SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %25
  • Memur ve memur emeklilerine %20
  • Asgari Ücrete %0
  • Asgari Ücret artmaz ise diğer ücretlerde artmaz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN