İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma, 2 Kasım 2025 tarihinde oynanan Beşiktaş ve Fenerbahçe futbol müsabakası öncesindeki bilet krizinin iç yüzünü ortaya çıkardı.
Taraftarların stadyuma giriş hakkını gasp eden organize suç şebekesi, emniyet birimlerinin 22 Nisan 2026 tarihinde 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği siber operasyon ile çökertildi.
Resmi makamların açıklamasına göre; sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan beşi çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'bilişim sisteminin işleyişini engelleme' ve 'değerinin üzerinde bilet satışı yapmak' suçlamalarıyla tutuklandı.
5 şüpheliye adli kontrol hükümleri uygulanırken, 3 şüpheli serbest bırakıldı.
'Hibe kredi' mesajına inanan adam, dolandırıcılara 1 milyon TL hibe etti
ŞEBEKE BİLETLERİ BOT YAZILIMLARLA SANİYELER İÇİNDE TÜKETTİ
Habertürk'te yer alan habere göre, soruşturma dosyasına ve yetkililerin kayıtlarına yansıyan bilgilere göre, müsabaka için Fenerbahçe Spor Kulübü tribünlerine ayrılan 1900 adet bilet satışa sunulduğunda, 632 tanesi anında satılırken geriye kalan yaklaşık 1300 bilet uzun süre sistemde askıda kaldı.
Normal bir vatandaşın sıraya girerek almaya çalıştığı biletler, yazılımcıların geliştirdiği özel bir bot arayüz sayesinde Passolig ağı bloke edilerek ele geçirildi.
Sistemdeki güvenlik boşluklarından faydalanan çete üyelerinin, tek bir hesabın üzerinden 43, 50 ve 60 farklı bilet alımı yaptığı belirlendi.
WHATSAPP VE TELEGRAM GRUPLARINDA FAHİŞ FİYATA SATIŞ YAPILDI
Bilişim sistemine sızarak biletleri kendi havuzuna aktaran şüpheliler, bunları yasa dışı yollarla piyasaya sürdü.
Şebeke üyeleri Whatsapp ve Telegram gibi çevrim içi uygulamalar üzerinden, yalnızca referansla girilebilen 200 veya 300 kişilik kapalı gruplar kurdu.
En düşük kategorisi 2500 TL olan biletler, bu gizli karaborsa ağında 50.000 TL bedellere kadar alıcı buldu.
Satışların bir kısmı Yoğurtçu Parkı ve stadyum çevresinde elden nakit ödemeyle gerçekleşirken, kalan biletler web siteleri ile sosyal medya platformları üzerinden pazarlandı.
Eksperin raporunu sizden önce öğreniyorlar
MASAK RAPORLARI 60 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ VURGUNU KANITLADI
Olayın finansal boyutunda Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) detaylı incelemeler yürüttü.
MASAK raporunda, şüphelilerin banka hesaplarındaki olağan dışı trafik deşifre edilirken, elde edilen yasa dışı kâr tutarının yıllık 60 milyon TL seviyesine ulaştığı kayıtlara geçti.
Transfer açıklamalarında 'maç', 'devir', 'tribün', 'bilet', 'GS', 'FB', 'BJK' ve 'kombine' gibi ifadelerin yer aldığı tespit edildi.
BTK raporlarına yansıyan HTS kayıtları ve IP adresi incelemeleri ise sistemi manipüle eden cihazların konumlarını ortaya çıkardı.
İTİRAFÇILARIN BEYANLARIYLA SORUŞTURMA KAPSAMI GENİŞLİYOR
Gözaltına alınan 15 şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda satışa hazır kulüp formaları, yüklü miktarda nakit para ve dijital materyallere el konuldu.
Emniyet güçleri, yakalanan zanlılara 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında '1 yıl süreyle spor müsabakalarını seyirden men' tedbiri uyguladı.
Dosya kapsamında ifade veren itirafçıların beyanları doğrultusunda, yasa dışı ağın diğer uzantılarına ulaşmak için çalışmalar sürüyor.

