İYİ Parti asgari ücret önerisini açıkladı

İYİ Parti asgari ücret önerisini açıkladı

İYİ Parti'nin asgari ücret önerisi belli oldu. "Yılda tek seferde düzenleme yapılması inadı kabul edilebilir değil. Kemer sıkma planının zaten zor geçinen insanlar üzerinden uygulamaya konulmasını kabul etmiyoruz." diyen Zorlu, "Asgari ücret konusunda partimizin önerisi, yılda iki kez düzenleme yapılmak kaydıyla, ocak ayında 17 bin lira ve temmuz ayında 20 bin 500 liraya yükseltilecek şekilde belirlenmesidir." dedi. Zorlu "Ankara için CHP ile işbirliği olacak mı?" sorusunu da cevapladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin başkanlık divanı ve genel idare kurulu toplantısı sonrası Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun yaptığı kazadan, asgari ücrete kadar gündemdeki konulara dair açıklamalar yaptı.

Zorlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

'KEMER SIKMA POLİTİKANIZI ZOR GEÇİNEN İNSANLAR ÜZERİNDEN YAPMAYIN'

Asgari ücret pazarlığı başladı. Asıl önemlisi, ülkemizin bir asgari ücretli ülkesi haline gelmiş olması. Mevcut ücretin biraz üzeri ve altını dikkate alırsak; Türkiye’de bugün çalışanların yüzde 60’ı bu kapsamda ücretlendiriliyor. Türkiye neredeyse, tek tip ücretin gayrı resmi olarak kurallaştırıldığı bir ülke haline getirildi. Yılda tek seferde düzenleme yapılması inadı kabul edilebilir değil.

Çalışma Bakanı Sayın Işıkhan, ‘mevzuat gereği bir kez zam yapılabilir. Deprem sebebiyle Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ikinci kez yapıldı’ açıklamasını yaptı. Kemer sıkma planının zaten zor geçinen insanlar üzerinden uygulamaya konulmasını kabul etmiyoruz.

Büyükşehirlerde, hanede iki çalışması halinde bile barınma ve ulaşım dışında hiçbir ihtiyacın karşılanmasına imkan vermeyen bir ekonomik modelleme şu dönemde anlaşılabilir değil. Bu duruma sebep olan siyasi iktidar, kendi yarattıkları açmazlarla uğraşmak durumunda kalıyor…

ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

Asgari ücret konusunda partimizin önerisi, yılda iki kez düzenleme yapılmak kaydıyla, ocak ayında 17 bin lira ve temmuz ayında 20 bin 500 liraya yükseltilecek şekilde belirlenmesidir.”

SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLUNUN YAPTIĞI KAZA

“Yunus Emre Göçer… Biri otizmli, iki evlat sahibiydi. İstanbul’da, kuryelik yaparak evini geçindirmeye çalışıyordu. Genç emekçinin hayatını kaybetmesine sebep olan kişi Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluydu ve elini kolunu sallayarak kaçmayı başarmıştı. Bilirkişi raporu ise olaydan tam 8 gün sonra yazılmış.

Olay yeri kaza tutanağında başlayan hukuksuzluk, bu imtiyazlı kişinin yurtdışına kaçışına kadar da devam etmiş. Yalanlanmayan iddiaya göre; kolluk mensupları suçluyu aklamak ve ceza almasını önlemek için bir cinayet değil intihara benzediğini söylercesine bazı ifadelerde bulunmuşlar. Adalet Bakanı Sayın Tunç ise gazetecilerin sorusuna ‘gündem Filistin’ yanıtı verse de bu sorulardan kaçamayacaklar.

'YURT DIŞINA KAÇMASINDA İHMAL VAR MI?'

Yurt dışına kaçmasında bir ihmal var mıdır, yok mudur? Ayrıca memurların açığa alındığını öğrendik, ama açıklanması gereken bir nokta var. Bu memurlara, tutanağın bu şekilde düzenlenmesi emrini veren yetkili kişi ya da kişiler kimlerdir? Ne yazık ki failin kaçışına göz yumulduğuna işaret eden ciddi şüpheler bulunmaktadır.

Kimse kusura bakmasın, siyasi iktidarın hukuk anlayışı hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukukudur. Her gün bir başka vatandaşımız güçlüyü koruyan bir haksızlığın öznesi oluyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdi, bir gün mutlaka böyle bir adalet arayışına çıkmak zorunda kalıyor. Kimsenin hukuk güvenliği kalmadı. Davanın takipçisi olacağız"

Zorlu gazetecilerden gelen sorular üzerine 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere parti olarak tek başlarına katılacaklarının bir kez daha altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN