Cumhur ittifakından asgari ücret açıklaması! En az bu rakam olmalıdır diyerek öneri yaptı

Cumhur ittifakından asgari ücret açıklaması! En az bu rakam olmalıdır diyerek öneri yaptı

Aralık ayının sonuna doğru yaklaşırken Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanmasına az bir zaman kaldı. Milyonlarca vatandaş yeni yıldaki asgari ücret miktarını merak ederken Cumhur İttifakı’ndan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Yapılacak zam kapsamında asgari ücretin en az olması gereken rakama ilişkin öneri yapıldı.

Önümüzdeki günlerde toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yıldaki asgari ücret oranlarına ilişkin ilk görüşmelerini yapacak. Bu doğrultuda yapılan görüşmelerden çıkan sonuç yeni yılda milyonlarca vatandaşın maaşına yansıyacak. Dolayısıyla dört gözle zam oranları beklenirken konuyla alakalı Büyük Birlik Partisi, (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’den bir açıklama geldi.

yeni-proje-5.jpg

“AGARİ ÜCRET İÇİN YILDA TEK ZAM” KONUSUNA TEPKİ

Eskişehir’de düzenlenen bir basın toplantısına katılarak burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücret ile alakalı geçtiğimiz sene sunduğu teklif ile hem ocak ayında hem de temmuz ayında 2 kere zam yapıldığını hatırlattı. Lakin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı “asgari ücret için yılda tek zam” açıklamasına tepki gösteren Destici, yüksek enflasyonun hala devam ettiğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Yıl sonu enflasyon beklentisi 65-70 arası. Önümüzdeki 2024 yılıyla ilgili enflasyon beklentisi de yüzde 50 civarında. Peki enflasyonun yüzde 50 ve üzeri olacağı bir ülkede asgari ücret, yılda bir kere sadece ocak ayında tespit edilir, bir yıl boyunca asgari ücretli bu rakama, bu ücrete mahkum bırakılırsa asgari ücretli haksızlık olmaz mı? Onun aldığı para enflasyon karşısında erimez mi? Eksilmez mi?"

yeni-proje-3-001.jpg

RAKAM ÖNERİSİNDE BULUNDU

Destici, Asgari ücrete gelecek zammın enflasyon artışı ve refah payı ile beraber 15 bin lira bandında ya da onun üzerinde olacağını düşündüklerini belirterek, "Biz burada Büyük Birlik Partisi olarak bir refah payıyla eklenerek bu rakamın en az 17 bin civarında olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz ve bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN