JPMorgan'dan Türkiye tahmini: Yıl sonu faiz beklentisini yukarı çekti

JPMorgan'dan Türkiye tahmini: Yıl sonu faiz beklentisini yukarı çekti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artış kararının ardından JPMorgan, 2023 yıl sonu politika faizi tahminlerini yüzde 35'ten 40'a çıkardıklarını açıkladı.

JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) söyleminin şahin tarafta kalmayı sürdürdüğünü vurduladı ve 2023 yıl sonu faiz beklentisi yükseltti.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, JPMorgan'ın küresel gelişmekte olan piyasalar hisse araştırma ekibinin raporunda değerlendirmelerine yer verilen JPMorgan Türkiye Başekonomisti Fatih Akçelik, 2023 yıl sonu politika faizi tahminlerini yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkardıklarını açıkladı.

"ŞAHİN TARAFTA KALMAYA DEVAM EDİYOR"

Akçelik, TCMB'nin faiz kararı metnindeki şahin söylemin kalmaya devam ettiğini, dolayısıyla Kasım ve Aralık aylarında 250'şer baz puanlık faiz artışı beklediklerini belirtti.

Bankanın 2024 yıl sonu faiz beklentisi ise yüzde 45'de kaldı. Akçelik 2024 beklentisine ilişkin beklentide yukarı yönlü risklerin olduğunu da ifade etti.

Daha önce 2024 yıl sonu için yüzde 35'lik öngörülerini paylaşan JPMorgan, bu öngörüde yukarı yönlü düzeltme olabileceği sinyali vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN