Kamu bankalarına 51,5 milyar TL'lik sermaye artışı: Son üç yılda üçüncü

Kamu bankalarına 51,5 milyar TL'lik sermaye artışı: Son üç yılda üçüncü

Türk Lirası'nın değer kaybıyla bozulan sermaye yapıları ve kredi kapasitelerini desteklemek için kamu bankalarında 51,5 milyar TL'lik sermaye artışına gidiliyor. Bu, kamu bankalarına son üç yılda yapılan üçüncü sermaye artışı olacak.

Üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla bozulan sermaye yapılarını ve kredi kapasitelerini desteklemek adına kamu bankalarında 51,5 milyar TL'lik sermaye artışına gidilmesine karar verildi.

Yetkilinin Bloomberg'e aktardığına göre; Ziraat Bankası'na 22,5 milyar TL, Halkbank ve Vakıfbank’a 13,5'er milyar TL, katılım bankalarına 2 milyar TL'lik ek sermaye planlanıyor.

ERDOĞAN'A SUNUM YAPILDI

Ek sermayelendirme konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunum yapıldığını belirten yetkili, önümüzdeki günlerde sürecin tamamlanacağını bildirdi.

Türkiye Varlık Fonu, konuyla ilgili soru üzerine "Ekonomimizin önemli bir lokomotifi olan ve TVF'nin de portföyünde yer alan kamu bankalarımızı, ülkemizin kalkınmasına katkılarının sürmesi için, daha önce yaptığımız gibi, gerekli olduğu durumlarda desteklemeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Sermaye artışı kamu bankalarına son üç yılda yapılan üçüncü sermaye artışı olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN