Kanal yapılmadan binalar 'kat'landı

Kanal yapılmadan binalar 'kat'landı

Hükümetin 'illa yapacağız' ve muhalefetin de 'yaptırmayacağız' dediği tartışmalı Kanal İstanbul projesinin çevresine kurulması planlanan Yenişehir planlarında değişiklikler ve ilave plan notları yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, proje güzergâhında yer alan Dursunköy’de şu an yeşil görünen bölgede 'zemin + 3 kat' plan hükmünü iptal etti. Plana bölgede imar izni 'zemin + 5 kat' olarak eklendi.

Kanal İstanbul projesine ilişkin itirazlar sürüyor. Kanalın yapılmasına dair süreç soru işaretleriyle dolu ancak kanal çevresine kurulmak istenen Yenişehir'in imar planları süreci devam ediyor. Bakanlık dün proje güzergâhında yer alan kanal manzaralı Dursunköy’de bazı parsellere ilişkin küçük ölçekli imar planında değişikliğe gitti.

Askıya çıkan plan açıklama raporunda küçük ölçekli uygulama imar planında plan notu ilavesi ve plan notu değişikliğinin gerekçesi de yer aldı. Halktv.com.tr'den Hazal Ocak'ın haberine göre gerekçede mevcut plan hükümlerine göre uygulama yapılması durumunda “planlama alanının topoğrafik özelliklerinden kaynaklı yapı alanlarında inşai uygulamalarda yüksek istinat duvarlarının oluşmasına ve heyelan gibi toprak kaymalarına sebebiyet vereceği” ifade edildi.

'HALEN YEŞİL ALAN OLAN BÖLGEDEKİ BİNALARIN KAT SAYISI ARTTI'

Mevcut imar planında planlama alanında eğimden dolayı açığa çıkan en fazla 2 bodrum katın iskân edilebileceği ifadesi yer alırken yeni planda bu sınırlama kaldırılmış görünüyor. 2 kat yerine bodrum katlar ifadesi geçiyor.

Aynı şekilde mevcut plan notlarında bodrum katların iskân edilmesi halinde zemin üstü + 3 katı geçemez sınırlamasına ilişkin hüküm de iptal edildi. Plan notu ilavesinde ise ticaret + turizm + konut alanlarında kat adedi zemin + 5 kat olarak uygulanabileceğine belirtildi. Açığa çıkan bodrum katlar varsa da bodrum katlar dâhil toplam kat adedi 6 katı geçemez olarak yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN