Kapalıçarşı ana baba güne dönecek! Merkez Bankası pimi çekti… Altın, dolar, Euro ne varsa…

Kapalıçarşı ana baba güne dönecek! Merkez Bankası pimi çekti… Altın, dolar, Euro ne varsa…

Merkez Bankası son kararı ile pimi çekti! Haberi duyanlar akın akın Kapalıçarşı’ya gidecek. Resmen ana baba günü yaşanacak… Altın, dolar, euro ne varsa alan koşsun! Faiz kararı piyasaları ateş topuna çevirdi...

Merkez Bankası, politika değişikliğine giderek faizi artırmaya başladı. Alınan yüzde 7, 5’lik faiz kararı sonrası piyasa bir anda tersine döndü. Karar sonrasında gram altın 1591 liraya kadar geriledi. Kapalıçarşı’da hareketlilik yaşanmaya başladı. Merkez Bankası’ndan gelecek bu faiz kararını kimse beklemiyordu. Beklenilenin kat kat fazlası açıklandı.

MERKEZ BANKASI HİÇ BEKLENMEDİK BİR KARAR ALDI

Bakan Mehmet Şimşek’in ekonomi politikalarında rasyonel adımlar atmasıyla piyasalar resmen ateşlendi. Sonuç olarak faiz yüzde 17,50’den yüzde 25’e çıkartıldı.

faiz2.jpg

ALTIN VE DOLAR RESMEN ÇAKILDI

Yapılan son değerlendirmelerin ardından Merkez Bankası, beklenilenin 3 katı faiz artışına gitti. Karar açıklandıktan kısa süre sonra güne 27 lira ile başlayan dolar bir anda 25,6’ya kadar düştü. Öte yandan kararın ardından en büyük düşüş ise altında gözlemlendi. Bugün Kapalıçarşı’da 1736 liradan açılış yapan gram altın karardan sonra 1673 liraya düştü.

faiz.jpg

Uzmanlar görüşleri ise dolar ve altında yaşanan sert düşüş sonrası satışların hızlanacağı yönünde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN