Karar yazarı Oğuz Demir artan akaryakıt fiyatlarında kritik detaya dikkat çekti

Karar yazarı Oğuz Demir artan akaryakıt fiyatlarında kritik detaya dikkat çekti

Karar Gazetesi yazarı Oğuz Demir, artan akaryakıt fiyatlarına dair yaptığı paylaşımda, akaryakıta zam geleceği günler tüketimin üç katına çıktığını belirtti.

Akaryakıt zamları hız kesmeden sürüyor. Sene başında 73 dolar olan ham petrolün varil fiyatının Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi ve Batı ülkelerinin yaptırım kararlarıyla 119,8 dolara kadar yükselmesi, akaryakıt fiyatlarındaki artışta etkili oldu.

Dolar kurundaki yükseliş de akaryakıt fiyatlarını yukarı itiyor. Benzine yapılan zam oranı, son bir yılda ise yüzde 160'ın üzerinde. Motorine yapılan zam oranı ise yüzde 235'in üzerinde oldu.

Karar yazarı Oğuz Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile artan akaryakıt fiyatlarına dikkat çekti. Demir paylaşımında, akaryakıta zam geleceği günler tüketimin üç katına çıktığını belirtti.

Demir, 7-17 Mart arasındaki fiyat değişimlerini ve tüketim oranları şu şekilde paylaştı:

12.jpg

Demir, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Veriler inanılmaz. Zam geleceği günler tüketim bazı günler 3 katına çıkıyor. 3 gün üstüste zam geldiğinde ise tüketim uçmuş ama sonunda öyle düşüyor ki.. Vatandaşın feraseti.. Ama çok enteresan başka bir veri daha var. O da toplanan verginin büyüklüğü ile ilgili..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN