Kasko fiyatları yarıya düştü! Zamdan önce yetişenin parası cebine kalacak, sektör temsilcileri aralık sonu diyerek uyardı

Kasko fiyatları yarıya düştü! Zamdan önce yetişenin parası cebine kalacak, sektör temsilcileri aralık sonu diyerek uyardı

Ülkemizde eksikliği hissedilen sıfır otomobiller, nihayet bayilerde yerini aldı. Pandemi sürecinin ardından kur fiyatlarındaki yükseliş ve çip kriziyle birlikte yüksek fiyatlara satılan sıfır otomobiller eski fiyatlarına geri döndü. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirlerin sonuçları gözler önüne serilirken, kasko fiyatlarında da düşüş başladı. Poliçe ücretlerinde yaşanan düşüş dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

Yükselen dolar kuru ve çip krizinin ardından fahiş fiyatlara yükselen sıfır otomobil fiyatlarında düşüş başladı. Sıfır otomobil ve ikinci el otomobil fiyatları çeşitli nedenlerden dolayı yükselirken, kasko fiyatları da ayak uydurdu. Parçaların pahalandığı gerekçesiyle kasko fiyatlarındaki yükseliş, otomobil sahiplerinin gündemine oturdu.

ARAÇ SAHİPLERİ DERİN BİR NEFES ALACAK

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan tedbirlerin ardından düşüş gösteren sıfır otomobil fiyatları, olması gereken rakamlara geriledi. Sıfır otomobil ve ikinci el otomobil fiyatlarının düşmesiyle birlikte, kasko fiyatları gündeme oturdu.

Yüzde 20 oranında düşen fiyatların ardından dev zamlar alan kasko fiyatlarında gerileme başladı. Yıl başından itibaren kasko fiyatları yükselişlerin ardından neredeyse yüzde 50 oranında düşüş gösterdi.

3088-xxl.jpg

KASKO FİYATLARINDA DEV İNDİRİM

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu (TÜKONFED) Başkanı Turusan Bağcı'nın açıklamaları otomobil sahiplerinin dikkatini çekti. Örnekleme yaparak konuştuğu sırada 1 milyon değerindeki bir aracın, kasko birimini bulmak için yüzde 2 ile çarpıldığını ve 20 bin TL civarında prim alındığını paylaştı. Arabanın değeri 800 bin TL'ye düşmesiyle yine yüzde 2 ile çarparak kasko fiyatının 16 bin TL'ye düşüş gösterdiğini öne sürdü.

KSAKO İÇİN EN UYGUN ZAMAN

Otomobil fiyatlarındaki düşüşün ardından yedek parça fiyatlarında da düşüşün başladığını işaret etti. Piyasadan ayrılan kasko firmalarının fiyatlardaki düşüşün ardından rekabete yeniden kucak açtığını duyurdu. Sigorta piyasasının yıl sonuna kadar indirimlerinin devam etmesi gündemine değinerek, yeni yılda zamların geleceğini işaret etti. Kasko yaptırmak için en uygun zamanlardan birinde olduğumuzun altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN