Kendi işini kurmak isteyenlere hükümet desteği! Tam 180 bin TL geri ödemesiz hibe verilecek: Başvuru şartlarına dikkat

Kendi işini kurmak isteyenlere hükümet desteği! Tam 180 bin TL geri ödemesiz hibe verilecek: Başvuru şartlarına dikkat

Her ülkede olduğu işsizlik bizim ülkemizin de en büyük sorunlarından birisidir. İşsiz kalan milyonlarca vatandaş her yeni güne iş bulma umuduyla uyanıyor ve sürekli olarak iş arıyor. İş arayanlara kendi işim olsun diyenlere büyük müjde. İşte detaylar…

İşsizlik insanları yoran faktörlerden birisidir. İşsizlere sevindiren haber geldi, Devlet iş sahibi olmak isteyenlere kredi veriyor. İşte haberin detayları…

banka

GİRİŞİMCİLERE 180 BİN TL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geri ödemesiz kredi kampanyası başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kampanya vaatleri kapsamında yer alan geri ödemesiz kredi avantajları devreye girdi.

İkinci tur oylamanın sonuçları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesiyle birlikte seçim öncesi verilen sözler kademeli olarak hayata geçirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyası vaatleri arasında yer alan geri ödemesiz kredi avantajları bugün yayınlanan bir haberle kamuoyuna duyuruldu. Ekonomik güçlükler nedeniyle acil maddi yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar, devletten karşılıksız tam yardım aldı.

GERİ ÖDEMESİ OLMAYAN 180.000 TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci seçimde yeniden seçilmesinin ardından kamuoyu onun seçim vaatleriyle ilgili haber beklemeye başladı. Ancak bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanya vaatlerinden biri olan geri ödemesiz kredinin yürürlüğe girdiği ve başvuruların başladığı haberi geldi.

Açıklamada, iş kurmak isteyen vatandaşlara daha önce başvurusu yapılmış olan geri ödemesiz kredi kullandırılacağı da belirtildi. Açıklamada ayrıca, bu kredinin ana avantajının geri ödeme gerektirmemesi ve yalnızca yeni bir iş kurmak, ekipman satın almak, işini büyütmek veya bir iş istasyonunu onarmak için ihtiyaç duyan müşterilere sunulacağı belirtiliyor. Başvurusu kabul edilen müşterilere talep edilen tutarın 10 Haziran'a kadar Halkbank tarafından hesaplarına yatırılacağı bilgisi verildi.

GERİ ÖDEMESİZ KREDİYİ KİMLER ALABİLECEK?

Cumhurbaşkanı'nın bugün yürürlüğe giren kampanya vaatleri doğrultusunda geri ödemesiz kredi başvuruları başladı. Ancak, kredinin yalnızca iş yeri ağır hasar görmüş veya tamamen yıkılmış veya kamu kurumlarından acil yıkım raporu almış olanlara kullandırıldığı belirtildi.

Ayrıca kredi ödemesinin 130.000 TL'lik kısmının geleneksel girişimcilere, 750.000 TL'lik kısmının ise ileri düzey girişimcilere gideceği açıklandı. Geleneksel girişimci ücret dağılımı istihdam için 100.000 TL, kuruluş ücreti için 20.000 TL ve sertifika ücreti için 10.000 TL olarak belirtilmektedir. Yine ileri düzey girişimciler için: Makine, teçhizat ve yazılım giderleri için 600.000 TL, istihdam için 100.000 TL, danışmanlık için 20.000 TL, kuruluş giderleri için 20.000 TL, sertifikalar için 10.000 TL olarak bildirildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN