Kentsel dönüşüme devlet desteğinde limit değişti... İşte yeni kredi limitleri

Kentsel dönüşüme devlet desteğinde limit değişti... İşte yeni kredi limitleri

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre kentsel dönüşüme devlet desteğinin limitleri güncellenerek iki katına çıktı. Yeni faiz destekli kredilerde; 400 baz puanlı kredilerde üst limit 80 bin liradan 160 bin liraya, 200 bin liralık kredilerde ise üst limit 400 bin liraya kadar yükseldi.

Riskli yapı olarak tespit edilen iş yeri ya da ait konut sahiplerine verilen faiz destekli kredilerde limitler değişti. Kentsel dönüşümle ilgili önemli karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre riskli yapıların yenilenmesi için kullandırılacak Kredi tutarları iki katına çıkarıldı.

KRED LİMİTLERİ İKİ KATINA ÇIKARILDI

Bir önceki uygulamada Güçlendirme Kredisi olarak 80 bin lira verilirken yeni uygulamada bu oran 160 bin liraya çıkarıldı.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında kentsel dönüşüme ilişkin faiz destekli olarak kullandırılan kredilerin bazı kalemlerinde limitler iki katına çıkarıldı.

Bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı 1 milyon liradan 2 milyon liraya çıkarıldı.

İşte bugün yayımlanan karar:

rey1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN