Kimliğini alıp gidenin faturasını devlet ödüyor! Üstelik başvuru yok, dar gelirli herkes yararlanacak

Kimliğini alıp gidenin faturasını devlet ödüyor! Üstelik başvuru yok, dar gelirli herkes yararlanacak

Elektrik faturası ödemelerinde yeni bir sürece giriş yapılıyor. Kimlikleri ile birlikte PTT şubesine giden vatandaşlar anında ödemeleri cebine koyuyor. Devlet tarafından Dar gelirli ailelere sunulan elektrik faturası desteği için başvuru ya da ihtiyaç duyulmuyor. İşte elektrik faturası destek ödemeleri hakkında merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri her geçen gün büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Ekonomik zorluklarla mücadele ettiğimiz bu süreçte fatura destek ödemeleri de oldukça dikkat çekiyor. Ödemeleri için başvuruya ihtiyaç duyulmadan bakanlık tarafından yapılan tespitler ile vatandaşlara ödeme yapılacağı belirtildi. İşte elektrik faturası destek ödemeleri hakkında merak edilenler…

ÖDEMELER PTT'DEN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri devam ederken en dikkat çeken ödemeler arasında elektrik fatura desteği yer alıyor. Elektrik tüketimi oranına göre belirlenen faturalar ile ödemelerinizi PTT üzerinden teslim alabilirsiniz.

elektrik-fatura.jpg

BAŞVURUYA GEREK YOK

Bakanlık tarafından sağlanan ödemeler kapsamında vatandaşlar ek bir başvuruya ihtiyaç duymuyor. Aileler kendileri başvuru yapmadan bakanlık üzerinden sağlanan tespitler ile birlikte ödemeler ailelere ulaştırılıyor.


Hemen her ilçede yer alan PTT şubeleri üzerinden kolay bir şekilde ödemelerinize ulaşabilirsiniz. Kimlikleriyle birlikte PTT şubelerine giden vatandaşlar fatura ödeme işlemlerini tamamlayabilecek.

fatura-zam.jpg


ÖDEMELER HANGİ TARİHLERDE YAPILIYOR?


Eylül ayı ile birlikte elektrik tüketim desteği hakkında araştırmalarda devam ediyor. Ağustos ayı ödemeleri 15 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Eylül ayı içerisinde benzer bir ödeme yapılması planlanırken tahmini ödeme süresinin 15 Eylül'de başlaması bekleniyor. Ödemeler ile birlikte vatandaşlar ödeme işlemlerini PTT şubelerinden ya da doğrudan elektrik faturası ödeme işlemleri ile tüm ödemelerini tamamlayabilecek .

KİMLER ÖDEMELERDEN YARARLANABİLİYOR?

Elektrik faturası ödemeleri kapsamında dar gelirli aileler bakanlık tarafından sağlanan ödemelerden yararlanabilecek. Dar gelirli vatandaşlarla birlikte Düzenli bir gelire sahip olmayan vatandaşlar ödeme imkanından yararlanabiliyor.

para-verilmesi.jpg


ELEKTRİK FATURASI ÖDEME TUTARLARI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan elektrik tüketim desteği için ödeme tutarları merak ediliyor. Hanede yaşayan kişi sayısında ve kullanılan enerji tutarına göre ödeme seçenekleri bulunmaktadır. Bu kapsamda ödeme tutarları şu şekildedir:

  • 1-2 kişilik muhtaç haneler aylık 75 kilovatsaatlik tüketimleri için 130,09 TL,
  • 3 kişilik aileler için bu miktar 100 kilovatsaatlik tüketim için 173,46 TL,
  • 4 kişilik muhtaç haneler için aylık 125 kilovatsaatlik tüketim için 216,82 TL,
  • 5 ve daha fazla kişilik muhtaç haneler aylık 150 kilovatsaatlik tüketim için 260,19 TL olarak ödeme yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN