Kimse ondan daha iyi bilemez! JP Morgan altında rekor için tarih verdi: Bunu kaçıran dizlerini döver

Kimse ondan daha iyi bilemez! JP Morgan altında rekor için tarih verdi: Bunu kaçıran dizlerini döver

Yatırım yapmak isteyenler için açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD resesyonu öncesinde yatırım fırsatı olduğunu belirten JPMorgan, yılsonu fiyatlarının 2.000 dolar üzerine çıkacağını işaret etti. 2004 yılında fiyatlar rekor seviyeye ulaşacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Piyasalarda dalgalanmalar devam ederken uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda yakından takip ediliyor. Gözler ABD'den çıkacak faiz kararına kitlenirken kararın açıklanması ile birlikte piyasada yukarı yönlü bir hareketlilik oluşacağı düşünülüyor. JPMorgan, altında önemli bir yatırım fırsatı gördüğünü belirterek 2024 yılı sonuna dek rekor seviyeye tırmanacağını açıkladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

PİYASALARDA HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Bloomberg HT'de yer alan açıklamalar doğrultusunda Küresel Emtia Araştırma İcra Direktörü Greg Shearer, ABD'de düşüşe geçen reel getirilerin önümüzdeki yıl FED tarafından gerçekleştirilmesi beklenen faiz indirimleri ile birlikte değerli metallerin kayda değer bir itici güç oluşturacağı açıklandı.

altin-gumus.jpg


ABD'de faiz artışı öngörüsünün altın üzerindeki etkileri merak edilirken döngünün sonuna yaklaşıldığına dair işaretler görülmeye devam ediyor. Merkez bankaları tarafından yapılan alımlar ve güvenli liman talepleri nedeniyle destekle geçtiğimiz 12 ayda %15 yükseliş yaşandı. Değerli metaller Mayıs ayı başlarında 2020 yılına oranla 2,075 dolarlık rekor bir seviyeye ulaştı.


JPMorgan, parasal genişlemeye başlamadan önce tarafından resesyon olacağı öngörüsü sunulurken risklerin artması üzerine 2024 yılının son çeyreğinde altının ons fiyatının hedef olarak 2,175 dolar seviyesine yükseleceği aktarıldı. Shearer Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya katılırken şu ifadeleri dile getirdi:

altin-1.jpg


“Altın sahibi olmanın ve altın ve gümüşe uzun süreli yatırım yapmanın hem döngü sonu çeşitlendiricisi olarak hem de önümüzdeki 12-18 aylık vadede iyi performans göstereceği bir noktadayız”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN