Kira artışına yeni sınır! Bakan Kurum duyurdu: O tarihten sonra oran değişiyor!

Kira artışına yeni sınır! Bakan Kurum duyurdu: O tarihten sonra oran değişiyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut kira artış sınırını yüzde 25'e kadar düzenleyen ve Temmuz ayında sona erecek olan düzenlemenin uzatılacağını duyurdu. Bakan Kurum, kira fiyatlarının piyasa şartları üzerinde olması durumunda vatandaşları korumaya devam edeceklerini belirtti. İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, kiralık konutlardaki fiyat artışlarına ilişkin yaptığı açıklamalar, konut sektöründeki gelişmeleri yakından takip edenler için önem taşıyor. Kurum'un ifade ettiği gibi, arz-talep dengesi, konut fiyatları üzerinde önemli bir etkendir. Bu noktada TOKİ'nin, deprem riskini bertaraf etmek ve konut sahibi olmayı teşvik etmek amacıyla ürettiği sosyal konutlar, arzın artırılmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, ilk kez ev sahibi olacaklara sunulan kredi imkanları da, arzın artırılması için atılan önemli adımlardan biridir. Bakan Kurum'un açıklamaları, konut sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için önemli bir kaynak niteliğindedir.

KONUT KİRA ARTIŞLARINI SINIRLAYAN DÜZENLEMENİN SÜRESİ UZATILDI

3

Konut kira artışlarını sınırlayan düzenlemenin geçerliliğinin 2023'ün 7. ayına kadar olduğunu hatırlatan Kurum, bu düzenlemeyi 7. aydan sonra da uzatacaklarını söyledi. Piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama kira artışı söz konusu olduğunda vatandaşları korumak için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeyle birlikte, konut kira artışları bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçemiyor. Bu düzenleme 2022 Haziran ayında yürürlüğe girmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN