Kısa vadeli yatırımcıların başı dertte! Ünlü ekonomist uyardı: Düşüşler kalıcı değil

Kısa vadeli yatırımcıların başı dertte! Ünlü ekonomist uyardı: Düşüşler kalıcı değil

Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı sonrasında piyasada hareketlilik başladı. Ekonomistlerin yoğun olduğu günlerde alınan karar beklentinin çok çok üzerinde yer aldı. Piyasada düşüşlerin olmasına neden olan karara dair yeni açıklamalar geldi. Kısa vadeli yatırımcılar için ise kötü haber duyuruldu. İşte tüm detaylar...

Yatırımcıların gündeminde yer alan faiz kararı sonrasında düşüşler devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz kararı sonrasında uzman isimlerden açıklamalar geldi. Yatırımcıların merakla beklediği açıklamaların ardına kısa vadeli yatırımcılar hayatın sillesini yedi.

FAİZ KARARI SONRASI SON DURUM

Merkez Bankası tarafından beklenenin üzerinde açıklanan faiz artışı 750 baz puan olarak duyuruldu. Faiz artışı ile birlikte tarihi bir rekora imza atılırken, faiz oranları yüzde 25'e kadar yükseldi.

Alınan karar sonucunda ise gram altın ve döviz kurundaki ani düşüş yatırımcıyı sarstı. Hızlı bir düşüş yaşanırken, hafta sonu ile birlikte durgunlaştı. Güvenli liman olarak altın kurunda da yaşanan düşüş sonrası uzman isimden ilk açıklamalar geldi.

20190709-2-37259290-45922868-1280-1-azgp.jpg

UZUN VADELİ YATIRIMCILARA SESLENDİ

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak yaptığı açıklamalar ile yatırımcının yüreğine su serpti. Gram altındaki düşüşlerin kalıcı olmadığını belirterek, uzun vadeli yatırımcılara müjdeyi verdi. Gram altının 1.500 TL seviyelerine kadar gerilemesinin ardından FED faiz artışına yönelik güçlü sinyaller verildiğini ifade etti.

Bu sinyallerin ardından 1654 seviyesine yükselen gram altın tavsiyelerde bulunarak gram altın yatırımcısına seslendi. Düşüşlerin kısa vadeli yatırımcıları etkileyeceği tahmin ediliyor.

fvnfyp0wyaav3gk.jpg

YENİ DÖNEMİ DUYURDU

Gram altında tavsiyelerde bulunan ünlü ekonomist her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu duyurdu. Piyasadaki hareketliliğe dair açıklamalarda bulunan Hatice Kolçak, “Altın altlarında yaşanan dalgalanmanın uzun vadeli yatırımcının stratejisini etkilememesi” ifadeleriyle birlikte yatırımcıları sakin kalmaya davet etti.

Doğru zamanda yatırım için tavsiyeler bulunurken akaryakıttan da bahsetti. Altın fiyatlarının akaryakıt değerlerindeki değişimden etkileneceğini ifade ederek, “Benzinli altın” döneminin başlayacağına işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN