Kıyıda köşede parası olan buna yatırsın! Ünlü ekonomist yatırım adresini paylaştı: Her şeyden ucuz yatırım

Kıyıda köşede parası olan buna yatırsın! Ünlü ekonomist yatırım adresini paylaştı: Her şeyden ucuz yatırım

FED faiz kararının açıklanması ile birlikte piyasada hareketlilik söz konusu. Ekonomistler tarafından gelen açıklamalar ile birlikte altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten de açıklama geldi. Yatırımcılara uyarılarda bulunan uzman isim kıyıda, köşede parası olanlara seslendi. Peki her şeyden ucuz olan yatırım hangisi? İşte tüm detaylar...

FED FAİZ AÇIKLAMALARINDA KRİTİK KARARLAR

ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan FED faiz kararı ile birlikte piyasalarda dalgalanmalar yaşandı. Beklentileri karşılayan faiz açıklaması ile 25 baz puan artışa gidildi. Yüzde 5,00-5,25 seviyelerine kadar yükseldi.

Son 16 yılın en yüksek faiz oranları olarak kayda geçmesiyle birlikte bir diğer faiz kararı 14 Haziran tarihinde paylaşılacak. Yapılan açıklamalar ile birlikte gelecek dönemde açıklanacak faiz kararlarında bir artışın yaşanmayacağı belirtildi.

ABD faiz vadeli kontratları ise açıklamaların üzerine FED'in eylül ayı ile birlikte faiz indirimine başlayacağının bilgisini verdi. Üst üste gelen açıklamalara ise bir açıklama da altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi.

islam-memis-dolar-ve-altinda-son-perdeyi-acikladi-o-tarihte-dolar-ve-altin-fiyatlarinda-zirve-yasanacak-yatirimcilar-bu-tarihi-bekliyor-7947.jpg

İSLAM MEMİŞ'TEN FED DEĞERLENDİRMESİ

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, FED kararının açıklanmasıyla birlikte değerlendirmelerini güncelledi. Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte xau/usd 2017 dolar seviyesini kırarak 2079 dolar seviyesine ilerlediğini bildirdi. Bu artış ile birlikte gram altının serbest piyasadaki değerinin 1409 TL'ye kadar yükseldiği de gözden kaçmadı.

Gümüş ons değeri ise 25,25 dolar seviyesini kırarak 26-28 dolar seviyelerine kadar yükseliş sağladı. Gram gümüş fiyatının serbest piyasadaki değeri ise 18 liraya kadar ulaştı. Kıyıda köşede parası olana seslenen uzman isim altın ve gümüşün yaramayacağını belirterek borsa ve dövize dikkat çekti. En mantıklı yatırımın ise borsa olduğunun altını çizerek gündemde yer aldı.

5-vtdc.jpg

HER ŞEYDEN DAHA UCUZ OLAN YATIRIM

Borsada yer alan hedeflerinden bahseden İslam Memiş, 4.500 hedefini açıkladı. Borsanın 4.500 olmasıyla birlikte yeni bir yoruma ihtiyacı olduğunu vurgulayarak 4.000 puana kadar düşüş yaşayabileceğini açıkladı. 2023 yılı için tahminde bulunan ünlü ekonomist 6 bin puan seviyesini hedef almasıyla birlikte borsanın her şeyden daha ucuz olduğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN