Koç Grubu artık o modelleri üretmeyecek! Küçük araçtan yavaş yavaş çıkıyorlar: Orta boya yükseliş

Koç Grubu artık o modelleri üretmeyecek! Küçük araçtan yavaş yavaş çıkıyorlar: Orta boya yükseliş

Koç Grubu’nun aldığı bu karar otomotiv sektörü için oldukça önemli bir adım olarak görülüyor. Edinilen bilgilere göre küçük araçtan yavaş yavaş sıyrılacak olan Koç, artık o modelleri üretmeme kararı aldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Vehbi Koç tarafından, 1928 yılında Ankara'da kurulan ve Koç Holding'in ilk otomotiv sektörü yatırımı olan Otokoç, sattığı bazı araba modellerinden vazgeçiyor. Küçük modellerden orta boy modellere yükseliş yapacağı öğrenilen Koç Grubu, bu kararı ile otomotiv sektöründe yeni bir döneme girmiş olacak.

Türkiye otomotiv sektöründe dönüm noktası niteliğinde bir evrime şahit oluyoruz. Ford Otosan ve Tofaş'ın öncülüğünde, Koç Holding otomobil ve küçük hafif ticari araç segmentinden adım adım çekilerek, otomotiv endüstrisinde yeni bir sayfa açıyor. Geçtiğimiz yıldan itibaren başlatılan bu stratejik dönüşümle, Koç Holding artık orta boy hafif ticari araç üretimine odaklanacak.

yeni-proje-23.jpg

BU SADECE BAŞLANGIÇ

Ford Otosan'ın sevilen modeli Ford Courier'in üretimine son verilmesi, bu değişimin sadece başlangıcı. Koç Holding, Ford ve Volkswagen ortaklığı altında orta boy hafif ticari araç üretimine geçiş yaparak, pazarda yeni bir dönemi simgeliyor. Tofaş'ın durumu da benzer bir evrimi gösteriyor; Fiat Doblo ve Fiorino'nun üretimi sonlandırıldı ve Fiat Egea'nın da 2025 yılında üretim döngüsünün sona erecek olmasıyla, Koç Holding'in otomotiv üretim stratejisi tamamen yenilenmiş olacak. Bu değişimle birlikte, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen markaları altında orta boy hafif ticari araçlar üretilecek.

yeni-proje-24.jpg

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLMA YOLUNDA

Bu hamleyle Koç Holding, Avrupa'nın en büyük orta boy hafif ticari araç üreticilerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Küçük araç segmentinden çıkış ve orta boya geçiş, Türkiye otomotiv tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak kayıtlara geçiyor. Koç Holding'in bu stratejik dönüşümü, sektördeki yerini daha da sağlamlaştırarak otomotiv dünyasında yeni standartlar belirlemeyi hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN