Koç hidrojen yakıtlı TIR üretecek! Türkiye'den dünyaya dağıtacak

Koç hidrojen yakıtlı TIR üretecek! Türkiye'den dünyaya dağıtacak

Koç holding yepyeni bir girişime imza atıyor! Hidrojen yakıtlı TIR üretimini üstlendi! Türkiye'den bütün dünyaya dağıtacak! Seri üretimi Türkiye'de gerçekleşecek! Çalışmalar o tarihte başlıyor...

Ford Otosan, Alman teknoloji şirketi Quantron'un elektrik motorları, bataryaları, hidrojen yakıt hücreleri ve enerji yönetim sistemlerini kullanarak hidrojenli tır üretme yolunda önemli bir adım attı. Bu işbirliği, 2024'ün ilk çeyreğinden itibaren güvenlik düzenlemeleri ve regülasyonlar konusunda çalışmalara başlanacağını açıkladı.

2025 YILINDA İLK PROTOTİP YOL TESTİNE TABİ TUTULACAK

koc-hidrojenli-tir-uretecek2.png

Ford Otosan, daha önce AB Horizon projesi çerçevesinde hidrojen yakıt hücreli F-Max tır prototipi geliştirme sürecinde Kanadalı Ballard Power ile işbirliği yapmıştı. 2025 yılında, Ballard'ın yakıt hücreleri ve diğer sistemleriyle donatılacak ilk prototip, Avrupa'da yoğun yol testlerine tabi tutulacak. Ancak hacimli üretime geçildiğinde teknoloji tedarikçisi olarak Quantron'un devreye gireceği görünüyor.

HİDROJEN YAKITLI İLK FORD TIRI HAYATA GEÇECEK

koc-hidrojenli-tir-uretecek.jpg

Bu önemli işbirliği, Türkiye'de seri üretimi gerçekleştirilecek olan hidrojen yakıtlı ilk Ford tırını hayata geçirmeyi hedefliyor. Ayrıca bu gelişme, Türkiye'de hidrojen yakıt hücreleri ve ilgili sistemler üzerinde çalışan girişimciler için büyük fırsatlar sunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN