Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam! Yeni tarifeler için tarih verildi

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam! Yeni tarifeler için tarih verildi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 31 Mart Yerel Seçimleri'nden hemen sonra köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapılacağını duyurdu.

Döviz kurlarındaki artışın, yap-işlet-devret (YİD) projelerindeki garantileri katlanmasına neden olduğu belirtiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, kur artışının köprü, tünel, havaalanı ve demiryolu gibi YİD projelerindeki garanti faturalarını ağırlaştırdığına dikkat çekti.

1 NİSAN İTİBARIYLA OTOYOL VE KÖPRÜLERE ZAM

Sarıgül, "1 Nisan’da geçiş ücretlerinde firmalara ödenecek tutar araç başına Osmangazi Köprüsü’nde bin 632 lira, Çanakkale Köprüsü’nde 650 lira, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 176 lira, Avrasya Tüneli’nde ise 208 lira olacak. Vatandaşa yansıtılan ücret tarifesine gizli zam yapılmış olacak. Vatandaş aynı ücreti ödese de aradaki farkı Hazine ödeyecek" şeklinde konuştu.

Geçiş ücretlerinin 1 Ocak 2024’te güncellendiğini hatırlatan Sarıgül, firmalarla yapılan sözleşme gereği fiyatların üç ayda bir güncel kur üzerinden yeniden belirlendiğini vurguladı. Sarıgül, dolar ve Euro olarak belirlenen geçiş ücretlerinin, uygulanan ücretlerin çok üzerine çıktığını ifade ederek, "Aradaki fark Hazine’den yani milletin ödediği vergilerden karşılanıyor" dedi.

Sözcü'ye açıklamalarda bulunan Sarıgül, "Vatandaş Osmangazi Köprüsü’ne 290, Çanakkale Köprüsü’ne 295, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 35, Avrasya Tüneli’ne ise 80 lira ödüyor. Ancak garantiler nedeniyle kur farkı Hazine tarafından karşılanıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

CHP'li Sarıgül, "Bugünkü kuru dikkate aldığımızda, 1 Nisan’a kadar artmazsa ve sabit kalırsa geçiş ücretleri yine can yakacak. İktidar garantili projelerde işletmeci firmaların kur kayıplarını düşünerek güncelleme yaptığı için seçim sonrasında ilk artışı da buralarda olacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN