KPSS puanı olanlar yaşadı! O belediye kapılarını açtı: Zabıta memuru alımları için son gün

KPSS puanı olanlar yaşadı! O belediye kapılarını açtı: Zabıta memuru alımları için son gün

Kamuda iş arayanları sevindirecek haber, Gaziantep Şehitkamil'den geldi. Şehitkamil Belediyesi tarafından paylaşılan ilanda belediye bünyesine zabıta memuru alımı yapılacak duyuruldu. Peki, zabıta memur alımı başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilecek? İşte, alımlarla ilgili tüm detaylar...

KPSS puanı olan ve kamu dairesine yerleşmeyi bekleyenlere müjde! Şehitkamil Belediyesi, zabıta memuru alımları için harekete geçti.

Belediye, kadrosundaki açığı kapatmak için 38 zabıta memuru alımı yapacak.

ZABITA MEMURU BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Şehitkamil Belediyesi'nin zabıta memuru alımına başvuru yapmak isteyen adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Bunun dışında:

- T.C vatandaşı olması,

- Kamu haklarından mahrum olmaması,

- Türk Ceza Kanunu 53. madde dahilinde süresi geçse dahi kasten işlenmiş bir suç nedeniyle 1 yıl ya da daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa bile uğramış olsa devletin güvenliğine karşı, anayasal düzen ve işleyişe karşı suçlardan; zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güvenin kötüye kullanımı, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, malvarlığı aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum edilmemiş olması,

p-h-11-ic.jpg

- Erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmaması,

- Görevini yerine getirmesine engel devamlı hastalığı olmaması,

- 2022 KPSS puanını kurum tarafından talep edilen düzeyde olması,

- Kadın adayların en az 1.60, erkek adayların ise en az 1.67 boyunda olması,

- Sınav tarihinden itibaren 30 yaşını doldurmamış olması,

- Karayolları Trafik Kanunu hükmü doğrultusunda minimum B sınıfı sürücü belgesinin olması gerekiyor.

Bu şartları taşıyan adaylar başvurularını Şehitkamil Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Aydınlar Mahallesi 03065 numaralı cadde No: 34'e şahsi olarak yapabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN