Krediyle traktör alacak üreticilere müjde! 3 fırsat birden geldi: 2023’de yüzü gülmeyen çiftçi bu sene bayram edecek

Krediyle traktör alacak üreticilere müjde! 3 fırsat birden geldi: 2023’de yüzü gülmeyen çiftçi bu sene bayram edecek

Krediyle traktör alacak üreticilere müjde! Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 3 fırsat birden geldi. İşte, traktör kredisindeki yenilik…

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, 2024’te hazine destekli traktör alımına yönelik kredi limiti ile faiz oranlarında değişikliğe gidildi.

Tarım sektörünün gelişimi ve modernizasyonu adına önemli bir yenilik daha geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’yla 2024’te hazine destekli traktör alımı kredilerinde önemli değişiklik yapıldı.

LİMİT 2 MİLYON LİRA OLDU

Yeni karar ile hazine destekli traktör alım kredilerinin 1 milyon lira olan üst limiti 2 milyon liraya çıkartıldı. Bu gelişmeyle çiftçiler daha yüksek değerdeki traktörleri de krediyle alabilecek.

traktor-kredisi-1.jpg

FAİZ İNDİRİMİNE EK YENİ İNDİRİMLER

Mevcut %25 olan faiz indirimine ek olarak, yeni karar ile yurtiçinde üretimi yapılan traktör alımlarına %25, 1. derecedeki tarımsal örgütlerin alımlarına da %10 ek faiz indirimi geldi. Bu gelişmeyle en yüksek faiz indirimi %60’a ulaştırılmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN