Kripto para borsasında deprem etkisi! İki coin yere çakıldı: Nedeni ortaya çıktı

Kripto para borsasında deprem etkisi! İki coin yere çakıldı: Nedeni ortaya çıktı

Kripto para piyasasında son saatlerde büyük bir gerileme yaşandı. Bitcoin, 2 bin dolardan fazla değer kaybederek önemli bir düşüş gösterdi. Ayrıntılar haberimizde...

Kripto para piyasasında son günlerde yaşanan düşüşler, Amerika tarafından yapılan faiz artırımı mesajlarıyla ilişkilendirilmektedir. Faiz artırımı haberleri, yatırımcıların riskli varlıklardan çıkarak daha güvenli limanlara yönelmelerine neden oldu. Bu durumda kripto para fiyatlarında ciddi gerilemeler görüldü.

BITCOIN 25 BİN 829 DOLARA GERİLEDİ

2

Özellikle Bitcoin, son bir hafta içinde 2 bin doların üzerinde düşüş yaşadı. 28 bin dolara kadar çıkan Bitcoin fiyatı, son günlerde 25 bin 829 dolara kadar geriledi. Ethereum gibi diğer büyük kripto para birimleri de benzer düşüşler yaşadı. Ethereum fiyatı 1915 dolardan 1811 dolara kadar düşerek önemli bir kayıp yaşadı.

Büyük coinlerdeki düşüşler alt coinleri de etkiledi. XRP fiyatı yüzde 5 düşerek 0.50 dolara geriledi. Doge Coin fiyatı yüzde 8 düşüşle 0.06674 dolara kadar geriledi. SOL gibi diğer alt coinlerde de düşüşler görüldü.

Kripto para piyasasındaki bu düşüşlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Binance ve kurucusu Changpeng Zhao'ya dava açması etkili oldu. Dava, kripto para piyasasında şok etkisi yaratırken, ABD'den gelen sıkılaşma açıklamaları da kripto paralar üzerinde baskıya neden oldu.

Ancak kripto para piyasası volatil bir piyasa olduğu için fiyat hareketleri hızla değişebilir. Yatırımcılar, piyasadaki gelişmeleri yakından takip etmeli ve uzman görüşlerini değerlendirerek yatırım kararlarını vermelidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN