Hazine'den 'kur farkı vergisi' iddiasına cevap: Tamamen hayal ürünü

Hazine'den 'kur farkı vergisi' iddiasına cevap: Tamamen hayal ürünü

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kur farkı vergisi iddiaları ile ilgili açıklama yaptı: Tamamen hayal ürünü olup, ekonomiye dönük olumsuz algı oluşturmaktan başka amaç taşımamaktadır.

Kur farkı vergisi iddiaları ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı "Tamamen hayal ürünü olup, ekonomiye dönük olumsuz algı oluşturmaktan başka amaç taşımamaktadır" açıklaması yaptı.

Twitter'dan paylaşılan yazılı metinde "Bugün bir gazetede ve bazı sosyal medya platformlarında döviz mevduat hesaplarına yönelik 'kur farkı vergisi' iddiaları ortaya atılmıştır. Söz konusu iddialar tamamen hayal ürünü olup, ekonomiye dönük olumsuz algı oluşturmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Aziz milletimizin bu tür haberlere itibar etmemesi önemlidir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sözcü gazetesi, bugün 'Kur farkı vergisi türbülansı artırır' başlıklı bir haber yayınlamıştı.

Eski Ekonomi Bakanı Ufuk Söylemez, Sözcü'ye verdiği röportajda kur farkı vergisi iddiaları ile ilgili konuşmuştu:

"Bu da var olan ekonomik türbülansı daha da derinleştirir. Böyle bir vergi getirilip TL'ye reel faiz verilmezse, fiili kambiyo kontrolüne adım atılmış olur. Dövizle borçlananlar kur farkından zarar ediyorlar, onların zararı ne olacak? Böyle şapkadan tavşan çıkaran cin fikirlere ihtiyatlı yaklaşmak gerekiyor, ekonomik buhranı daha da artırır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN