Kur Korumalı Mevduat'ın toplam büyüklüğü 2,5 trilyonu aştı

Kur Korumalı Mevduat'ın toplam büyüklüğü 2,5 trilyonu aştı

Türk Lirası'nın dolar karşısında erimesini durdurmaya yönelik kurulan Kur Korumalı Mevduat (KKM), her geçen gün büyümeye devam ediyor. KKM hesaplarının toplamı 2 trilyon 533 milyar 607 milyon liraya ulaşarak yeni zirvesini gördü.

İktidarın yanlış politikaları nedeniyle Türk Lirası döviz kurları karşısında erimeye devam ediyor. Değer kaybını yavaşlatmak ve yatırımcıların TL'yi tercih etmesini kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) toplam büyüklüğü 2 trilyon 533 milyar 607 milyon liraya ulaşarak yeni zirvesini gördü. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, 2 Haziran haftasında Kur Korumalı Mevduatlarda 34 milyar 880 milyon liralık artış yaşandı.

SON 2 AYDAKİ EN DÜŞÜK ARTIŞ

Bir önceki haftada 100 milyar 558 milyon lira ile daha hızlı bir artış kaydedilmişti. 2 Haziran haftasında KKM hesaplarında son 2 aydaki en düşük artışa imza atıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) geçen hafta bankalara gönderdiği yazıda "KKM'de önden ödemeli prim" uygulamasına son verilmesini istemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN