Maaş hesapları baştan sona değişti! Yüzde 50-75 oranına dikkat: Kuruşu kuruşuna hesaplandı!

Maaş hesapları baştan sona değişti! Yüzde 50-75 oranına dikkat: Kuruşu kuruşuna hesaplandı!

Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına yapılan zam TBMM'den onay aldı. Maaş zamları ile birlikte bayram ikramiyeleri de 2000 TL'ye yükseltilirken bir zam da dul ve yetim aylığına geliyor. Dul ve yetim aylığı için yapılacak zam oranları farklı tutarlarda olurken vatandaşlar da yeni rakamları araştırmaya devam ediyor. İşte dul ve yetim aylığı güncel tutarları…

TBMM'den onay alan 7 düzenleme kapsamında en düşük emekli maaşı 7500 TL'ye yükseltildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile zam müjdesi verilirken bayram ikramiyelerinin de 2.000 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Emekli maaşlarına yapılan zamlar vatandaşları memnun ederken bir haber de dul ve yetim aylığı alanlara geldi. Ölüm aylığı adı ile yapılan ödemelerde artık zamlı ödenecek. Genel kurulda görüşüldükten sonra kabul edilmesi planlanan düzenleme kapsamında milyonlarca emekli ilk zamlı maaşlarını Nisan ayında alacak. Çifte zam haberi verilirken nu zamlardan dul ve yetim aylığı alan kişilerde yararlanmış olacak. Dul ve yetim aylığı alan kişiler aynı zamanda bayram ikramiyelerinden de yararlanabiliyor. İşte dul ve yetim aylığı güncel tutarları…

YENİ ÖDEMELER YENİDEN HESAPLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltildi. Ölen sigortalı kişiden dolayı ölüm aylığı alan kişiler ise Nisan ayından itibaren zamlı ödemeleri hesaplarında görecek. Dul ve yetim aylığı alan kişilerin hisse oranlarına göre artış yapılırken yeni rakamlar da belli oldu. Yeni düzenleme kapsamında %75 hissesi olan dul eş 4.125 TL yerine 5.625 TL alacak. Ödemelerin Nisan ayından itibaren hesaplara yatırılması planlanıyor.

para-hesap-001.jpg

ÖLÜM AYLIĞINA BİR DE BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ

Son günlerde en çok tartışılan konular arasında yer alan bayram ikramiyeleri gündemdeki sıcaklığını koruyor. Peş peşe yapılan zam haberlerinin ardından Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Dul ve yetim aylığı alan kişilerin bayram ikramiyesi alıp almayacağı sorusu ise akıllarda yer ediniyor. Emekli kişinin hak sahibi olması durumunda dul ve yetim aylığı alan kişiler de bayram ikramiyelerinden yararlanabiliyor.

para-verilmesi.jpg
Dul ve yetim aylığı maaşı alan kişiler Ramazan ve Kurban bayramından önce ödenen 2000 TL'lik bayram ikramiyesinden yararlanabilecek. Bu kapsamda ölümü aylığı alan kişiler Nisan ayından itibaren zamlı tutardaki ödemelerini alabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN