Maaşı hala yatmayan EYT'liler dikkat! ATM yerine hemen şubeye koşun

Maaşı hala yatmayan EYT'liler dikkat! ATM yerine hemen şubeye koşun

EYT'lilerin emekli maaşı ödemeleri bu ay başlamasına rağmen hala yüzbinlerce emekli maaşını alamadı. ATM'den veya cep şubesinden hesabını kontrol eden emekliler, paranın yatmadığını görünce hayal kırıklığına uğruyor. Fakat paranız aslında adınıza yatmış olabilir. Detaylar aşağıda...

Emeklilik için başvuru yapan ve merakla aylığının hesaplanmasını bekleyen EYT’liler dikkat!

Emeklilikte Yaşa Takılan milyonların çoğu düzenlemenin hayata geçtiği 3 Mart tarihinden itibaren başvurusunu yaptı. SGK’larda sadece geçtiğimiz yıl 340 bin kişinin emekli aylığı bağlanırken bu yıl 1,5 ayda 600 binin üzerinde kişinin emekli aylığı bağlandı. Kimi ilk emekli maaşını aldı, kimi ise hala bekliyor.

İLK MAAŞ İÇİN ADRES ATM DEĞİL BANKA

İlk maaş bağlanma işlemi tamamlanan EYT’liler Ramazan Bayramı dolayısıyla bu ay erken tarihe çekilen emekli maaş ödemeleri için bankaya koştu. Ancak bazıları hesaplarında paralarını göremeyince büyük bir şok yaşadı. Sebebi ise sonradan ortaya çıktı. İlk aylıkların doğrudan hesaplara değil, başvuru sırasında seçilen bankanın havuzuna düştüğü öğrenildi. EYT’lilerin maaşını alması içinse kimliği ile bankaya başvurulması gerekiyor.

BANKADA HESAP OLSA BİLE EŞLEŞTİRME YAPILMASI ŞART

Konuya ilişkin ATV Haber’e değerlendirmede bulunan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Okan Güray Bülbül, “İlk aylığın mutlaka bankadan çekilmesi gerekiyor. Kişinin o bankada daha önceden açılmış bir hesabı olsa bile eşleştirme yapılmıyor.

Eğer emekli maaşı tercih edilen bankadan alınmaya devam edilecekse bundan sonraki aylıkların tamamı bankamatikten çekilebilir. EYT başvurusu sırasında banka tercihi yapmayanların ilk maaşları ise doğrudan PTT’ye yatırılıyor” ifadelerini kullandı.

E-DEVLET'TEN SGK'DAKİ DURUM TAKİP EDİLEBİLİR

Aylığı bağlanan binlerce EYT’li ise ilk ödemeyi banka hesabına beklediği için aylığının hesaplandığından haberdar değil. Bunun için elektronik ortamdan takip sağlamak mümkün. E-Devlet üzerinden ilk aylığın bağlanıp bağlanmadığı kontrol edilebiliyor.

E-Devlet Üzerinden Aylık Bağlanma Kontrolü

EYT’liler E-Devlet’e giriş yaparak arama çubuğuna DYS (Doküman Yönetim Sistemi) yazarak SGK’daki başvurusunun durumunu takip edebilir. Maaş bağlandı ibaresini görenler bankaya başvuru yapabilir.

SGK Başvurusu Durumunun Takibi

Arama çubuğuna aylık yazıldığında ise emekli aylık bilgisine ulaşılabiliyor. Bu sayfadan ne kadar ödeme yapıldığı da görülebiliyor.

EŞLEŞTİRME YAPIN

Emeklilikte yaşa takılanlar için ilk maaşın bağlanması ve takibi önemlidir. İlk maaşın bankadan alınması ve eşleştirme yapılması gerektiğini unutmamak önemlidir. Ayrıca, E-Devlet üzerinden başvuru durumunu ve emekli aylık bilgilerini takip etmek süreci kolaylaştıracaktır.

SIKÇA SORULAN SORULAR

1. İlk emekli maaşı nasıl alınır?

İlk emekli maaşı, başvuru sırasında tercih edilen bankadan alınmalıdır. Kişi, kimliği ile bankaya başvurarak ilk maaşını alabilir.

2. Bankada hesabım varsa, maaşım oraya yatar mı?

İlk maaş için bankada hesabınız olsa bile, eşleştirme yapılmadığı için maaşınızı bankadan almanız gerekmektedir.

3. E-Devlet'ten emekli maaşı durumunu nasıl kontrol ederim?

E-Devlet'e giriş yaparak, arama çubuğuna DYS (Doküman Yönetim Sistemi) yazarak SGK’daki başvurusunun durumunu takip edebilir ve aylık bağlanıp bağlanmadığını kontrol edebilirsiniz.

4. Emekli maaşı ne zaman bankamatikten çekilebilir?

İlk emekli maaşını bankadan aldıktan sonra, bundan sonraki aylıklarınızı bankamatikten çekebilirsiniz.

5. Banka tercihi yapmayanların maaşı nereye yatırılır?

EYT başvurusu sırasında banka tercihi yapmayanların ilk maaşları doğrudan PTT’ye yatırılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN