Mansur Yavaş Başkentlileri sevindirdi! Türkiye'de bir ilk! Tam 500 TL tutarında… Kartlara yükleniyor

Mansur Yavaş Başkentlileri sevindirdi! Türkiye'de bir ilk! Tam 500 TL tutarında… Kartlara yükleniyor

Tüm başkentliler bu haberle sevinçten havalara uçtu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye'de bir ilke imza attı. Kartlara 500 TL tanımlanıyor. Herkes kontrol etsin. İşte tüm detaylar…

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak bir projeye imza attı. Başkent kart ile ihtiyaç sahibi ailelerin kartlarına 500 TL'lik destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Projenin Türkiye'de bir ilk olduğuna değinen Küçükarzuman, Başkent karta yükleme yapılan ailelere mesaj gönderileceğini aktardı. İşte tüm detaylar…

BAŞKENT KARTA TANIMLANACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni projeler tüm Ankaralıların dikkatinde yer alıyor. Türkiye'de uygulamanın ilk defa yapıldığına dikkat çeken Küçükarzuman, "Büyükşehir Belediyemiz, Başkent Kartı’na yükleme yapılan ailelere mesaj çekecek. Öğrenci için Başkent Kart ile yapılan bu nakdi yardım sadece odamız üyesi kırtasiyecilerimizde geçerli olacak. Bu uygulama zincir marketlerde geçerli olmayacak" açıklamalarında bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkent Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerin öğrenci çocukları için 500 TL'lik kırtasiye desteği ödemesi yapacağı bildirildi.

baskent-kart-1.jpg

MADDİ DURUM GÖZ ÖNÜNE ALINACAK

Yapılan yazılı açıklama ile birlikte duyurulan yeni projenin detayları da tek tek açıklandı. 2023 lira 2024 eğitim öğretim yılı kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ankara'da nakdi kırtasiye yardımı yapacağı aktarıldı. Ödemelerden yalnızca maddi durumu yetersiz ve okuyan çocuğu olan ailelerin yararlanacağı bildirildi. Ödemeler ise Başkent Kart hesaplarına yapılacak.

para-eyt.jpg

500 TL ÖDEME YAPILACAK

Yapılan projenin Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çeken Küçükarzuman, ödemelerin okullar açılmadan hesaplara tanımlanacağını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent Kartlara yüklenecek olan 'Eğitim Harcı' ödemelerinin miktarının öğrenci başına 500 TL olarak tanımlanacağını aktardı. Küçükarzuman, yaklaşık 250.000'in üzerinde öğrencinin bu destekten yararlanacağını söyledi.

mansur-yavas-kirtasiye-yardimi.jpg

KIRTASİYE HARCAMALARINDA GEÇERLİ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ödemeler kapsamında ailelere yükleme yapıldığında mesaj gönderileceği belirtildi. Ödemelerin yalnızca oda üyesi kırtasiyelerde geçerli olacağı bildirilirken zincir marketlerde geçerli olmadığının altı çizildi. 500 TL tutarındaki Kırtasiye ödemeleri için detayları aktaran Küçükarzuman, şu sözleri dile getirdi:
"Odamız tarafından üye kırtasiyecilerimize dükkanlarına asmaları için 'Başkent Kart Üye İşyeri' ve 'Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anlaşmalı Kırtasiye Satış Yeridir' yazılı afişlerimizi dağıtıyoruz. Hem maddi durumu yetersiz ailelere sağlanan bu anlamlı kırtasiye yardımı için hem de Başkent Kart ile kırtasiye alışverişinin odamız üyesi kırtasiyeci esnafımızdan yapılacak olmasından dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'a teşekkür ederiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN