Marketlerde ucuz et dönemi başlıyor! Tarım Kredi Kooperatifleri müjdeyi verdi: Yarı fiyatına satılacak

Marketlerde ucuz et dönemi başlıyor! Tarım Kredi Kooperatifleri müjdeyi verdi: Yarı fiyatına satılacak

Yeni yılla beraber maaşlara zam yapıldı ancak gıda fiyatlarına yapılan zamlardan daha fazla yapıldı. Gıda fiyatlarındaki artışı yakından takip eden vatandaşlar ise ucuz ürün alabilmek için zincir marketler tarafından yapılan indirimleri yakın takibe aldı. Bu doğrultuda beklenen haber geldi. Tarım Kredi Kooperatifleri müjdeli haberi duyurdu. Ucu et dönemi başlıyor. Yarı fiyatına satılacak. Bu fırsat bir daha gelmez. İşte indirim haberinin detayları...

Türkiye'de artan enflasyon ve dolar kurunda yaşanan hareketlilikle birlikte gıda fiyatlarına üst üste zam yapılmıştı. Yeni yılda da devam eden zamlar fiyatları uçuk rakama ulaştırdı. Ucuz ve kaliteli ürünler almak isteyen vatandaşlar ise zincir marketler tarafından yapılan indirimleri yakın takibe almış durumda. Yaptığı indirimlerle dikkatleri üzerine çeken Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri yeni kampanyasını duyurdu. Marketlerde ucuz et dönemi başlıyor. Yarı fiyatına satılacak. Böyle kampanya görülmedi. İşte detaylar...

MARKETLERDE UCUZ ET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Gıda fiyatlarındaki artışa yönelik önlemler alan hükümetten bir yeni daha adım geldi. Et fiyatlarındaki artış son günlerde tartışılan konuların başında gelmekte. Bu yönde Tarım Kredi Kooperatifleri'ndeki 250 markette satılan ucuz etin bin markete çıkması bekleniyor. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ucuz et için harekete geçtiklerini belirterek, "Piyasa fiyatlarının yarı fiyatına satıyoruz. Bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Muhtemelen market sayısını bine çıkaracağız. Diğer marketlerimizde de normal piyasa şartlarında paketli ambalajlarda et satmaya devam ediyoruz" dedi.

fdfdfd-51.jpg

ŞUBAT AYINDA MARKET SAYISI 3 BİNE ULAŞACAK

Vatandaşların ucuz ürün alabilmesi için adım atan Koop Market sayısı Şubat ayında 3 bine yaklaşacak. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, daha da güçlenerek devam ettiklerini belirterek, "TK Market sayısı 1.549. 400 adet de Tarım Kredi Kooperatifleri'nde satış noktası var. Orada da satış yapılıyor. 6 ilde 250 bakkala girdik. Koop Bakkal'da il sayısını 17'ye çıkarıp 540 bakkala daha girmiş olacağız. Yani şubat sonunda 790 bakkalda tarım kredi ürünleri satılmaya başlanacak. Böylece şubat sonunda satış noktası sayımız 2.750'ye çıkacak. Yıl ortasında da 3 bini bulacak" ifadelerini kullandı.

600 ÜRÜNE İNDİRİM UYGULANACAK

Gündemden düşmeyen pahalılık konusuna da değinen Aydın, "Herkes Tarım Kredi ürününün kalitesinden memnun. Bu kalite zaman zaman fiyat nedeniyle eleştiri konusu oluyor, çünkü baldo pirinciyle Çin ya da Arjantin pirinci karşılaştırılıyor. Ya da birinci harman çayla, dördüncü harman çay… Onun için biz de ikinci sınıf ürün üretmeye başlıyoruz. 1.400 adet ürün var. Bunların 600 tanesinde piyasada en ucuz biziz. Yüzde 1.5 ila 25 arasında ucuz olduğumuz ürünler var. Biz bunu yaptığımız zaman rakiplerimiz de ona göre düzenliyor" dedi. Aydın, şu anda marketteki 1.400 kadar ürünün 400'ünü kendilerinin ürettiğini, bu sayıyı 600-700'e çıkarmak istediklerini söyledi.

dffdfd-47.jpg

YARI FİYATLARINA SATILACAK

Yağ ve et fiyatlarına değinen Aydın, piyasada önemli bir rol almak istediklerini belirtti. Ne olursa olsun zam yapmayacaklarını belirten Aydın, şu açıklamalarda bulundu:

"Bir ürünün maliyetinde yüzde 25'lerde payı olan bir şeyi stabilize ettik" dedi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Okan Ateş de yemde şu anda torbada ortalama 20 TL daha ucuz olduklarını belirtti. Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Başkanvekili Temel Tayyar Yeşil ise Yarımca ve Sarıseki'de liman yatırımlarını anlatırken, "İskenderun'da lojistik depo yatırımımızda önümüzdeki ay ihaleleri tamamlayıp, inşaata başlamak istiyoruz, yıl sonunda bitecek. Manisa'da bitki koruma ürünleri üreten bir fabrikamız var. Fabrikamızı Turgutlu'ya taşıyoruz. Yaklaşık 400 milyon liralık yatırım"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN